Bridget Jones 3 v pohybu - bude hubenější, znovu zmatená a těhotná!

Bridget Jones 3 v pohybu - bude hubenější, znovu zmatená a těhotná!
Deník Bridget Jonesové | Universal Pictures
Deník Bridget Jonesové
Deník Bridget Jonesové | Universal Pictures
Bridget Jones se nedá úplně zaškatulkovat do individuálního žánru. I přes řadu klišé a předvídatelného děje ji prostě milujeme a rádi se na ní podíváme i několikrát. Pro ženské publikum se navíc projekce tohoto filmu stala tak tochu kultovní porozchodovou záležitostí. Příští rok by jsme se měli dočkat již třetího dílu, jehož název Bridget Jones's baby už rovnou prozazuje o co ve filmu půjde. 
Hugh Grant
Trojka bude vyprávět o tom, jak Bridget po letech tvrdé dřiny konečně dosáhla vysněné postavy (takto ustoupili scénáristé požadavku Renée, která už si nechce ničit tělo tloustnutím). Zdá se, že vše v jejím životě je na skvělé cestě až do doby, kdy zjistí, že je těhotná. Bohužel si není jistá, zda s panem Darcym nebo s ex-přítelem Danielem. 
Colin Firth zápletku ještě o něco rozvedl svými slovy: "Můžu Vám říci, že Mark a Bridget spolu děti mít nemůžou. Tím to nejspíš všechno začne. Poté se Bridget vrátí na nějákou dobu k Danielovi a není si jistá, zda s ním opravdu počala dítě. A tipněte si, kdo přiběhne na pomoc dámě v nesnází?"
Deník Bridget Jonesové
Deník Bridget Jonesové | Universal Pictures
Herecké trio se tedy jasně vrací a zůstává neměnné. Změny se ale budou konat za kamerou a to na režisérské stoličce. Na ní usedne Peter Cattaneo, který je znám především díky kultovní striptérské komedii Do naha! (1997). Cattaneo je typem režiséra, který se přesně hodí na takovýto žánr filmu a vtipné, čistě britské, praštěné komedie mu opravdu jdou. Je tedy perfektní volbou.
Premiéry Bridget Jones's Baby bychom se měli dočkat někdy v průběhu příštího roku. Konkrétní datum ale zatím bohužel známo není. 
Víte že...
... Postavu Bridget Jones vymyslela roku 1995 Helen Fielding, a to v každotýdenních sloupcích psaných do novin „The Independent“?