96 hodin: Odplata - nové plakáty, trailer a ukázka z filmu (CZ titulky)

96 hodin: Odplata - nové plakáty, trailer a ukázka z filmu (CZ titulky)
Za 1) bude mít toporná Maggie Grace větší prostor, což nikdy není dobře. Za 2) režíruje Olivier Megaton, tedy člověk, který zabil kurýra. A za 3) má dvojka takřka 4x větší rozpočet, než její předchůdce, což v případě laciných akčňáků z produkční stáje Luca Bessona je vždy spíš ke škodě. O tom, že "více nutně neznamená více", se ostatně můžete přesvědčit v první uvolněné ukázce z filmu, která se před pár dny objevila na internetu. Nechápejte mě špatně. Není vyloženě zlá. Ale oproti jedničce mi podobný přístup přijde trochu moc nebezpečný. V jedničce Bryan nikdy zbytečně neohrozil nikoho, koho neměl. A téhle logice scéna moc neodpovídá. Ale nápad v ní je, o tom žádná:
Pak tu máme další trailerovou koláž. Moc nového nepřináší, naopak z ní lehce získáte pocit, že už o moc víc ve filmu být nemůže. Ale ten úvod! Takhle se má prodávat film. Trailer je stejně jako ukázka opatřen cz titulky:
A nakonec dva nové, ultrastylové plakáty, která nikoho nenechají na pochybách, že pořád tu jde hlavně i Bryana a jeho dovednosti. Tak to má být:
Liam Neeson
Liam Neeson
Tak co říkáte? Čeká nás důstojné pokračování, nebo se máme připravit na jedno z největších zklamání roku? Já osobně, i přes zmíněné pochyby, zůstanu u optimistické myšlenky, že se 96 hodin: Odplata (2012) povede. Jestli ne, doufám, že se Bryan Megatonovi a Bessnovi náležitě pomstí.
Víte že?...
... podle Bessona je dvojka jediné pokračování, které k 96 hodinám (2008) vznikne? Schválně, jestli se toho bude držet i po případném úspěchu.