Policajt v Beverly Hills míří na televizní obrazovky. I s Murphym!

Policajt v Beverly Hills míří na televizní obrazovky. I s Murphym!
Policajt v Beverly Hills | Paramount Network
Nebudeme si nic nalhávat, Eddie Murphy dávno neplatí za hvězdu. V posledních letech je na tom tak špatně, že se jeho filmy zpravidla ani nedostanou do kin mimo USA. Návratem do první ligy mohl být čtvrtý Policajt v Beverly Hills, z filmu ale nakonec sešlo. Místo toho začalo studio uvažovat nad televizní variantou. A nyní se vše hýbe kupředu. Tvůrce seriálu The Shield - policejní odznak (2008) Shawn Ryan byl pověřen, aby si látku vzal na starost a napsal scénář pro pilotní díl. Produkovat bude samotný Murphy a jeho odvysílání/zaštítění si vzala pod svá křídla televizní stanice CBS
O čem seriál bude? Foley si od filmů stihl polepšit a již není detektivem v terénu, ale samotným policejním šéfem v Detroitu. Hlavní role připadne jeho synovi, který zatím obsazen nebyl. Z nástřelu snadno vyčtete, že se Murphy v seriálu objeví jen času od času (velkou roli by měl sehrát právě v pilotu).

Trailer na Policajta v Beverly Hills (1984)

Policajt v Beverly Hills
Původní Axelova trilogie byla ocejchována Rkem, díky čemuž si mohla dovolit ostřejší humor i dravější akci. Seriál The Shield se stal televizní senzací mimo jiné pro své nevybíravé praktiky, tudíž se zdá, že byl k látce povolán správný člověk. Teď je jen otázkou, jestli má smysl seriál vůbec točit, když v centru nebude Axel. Murphy dal té roli všechno a ať se stane jeho nástupcem kdokoli, vystoupit ze stínu tatínka nebude vůbec lehké.
Víte že?...
... původně měl být Policajt v Beverly Hills (1984) drsný krimi-thriller? Hlavní roli měl hrát Sylvester Stallone, jemuž na začátku zabili bratra a on se následně vydal hledat pomstu do Beverly Hills. Když Stallone projekt náhle opustil, tvůrci s angažováním Murphyho přešli ke komediálnímu žánru.