Marek Brodský se po 16 letech vrací k filmu - "donutili" ho Bastardi 3

Marek Brodský se po 16 letech vrací k filmu - "donutili" ho Bastardi 3
Své rozhodnutí sice na chvíli porušil v roce 1996 Mladými muži poznávajícími svět, od té doby ale všechny nabídky odmítal. K návratu ho nyní přemluvili Bastardi 3 (2012). Čím? Největším důvodem byla společenská angažovanost snímku, který se zaobírá problematikou zvláštních škol. „Zaujal mě příběh o problémech zvláštních škol, o plánech na jejich zrušení, o tom, jak jeden ´bastard´ dokáže rozložit celou třídu. A je to podle mě opravdu veliký problém. Samozřejmě v něm nejsem natolik fundovaný, abych se mohl postavit na jednu či druhou stranu, ale je nutné o tom mluvit,“ říká Brodský.
marek-brodsky-se-po-16-letech-vraci-k-filmu-donutili-ho-bastardi-3
Nováčkem v sérii je i Dana Hlaváčová, pro niž jsou Bastardi 3 též návratem po delší odmlce. Někdejší představitelka Dory v populární pohádce Tři oříšky pro Popelku (1973), měla poslední dobou nouzi o zajímavé herecké úkoly, a tak nabídku Tomáše Magnuska na roli ve třetích Bastardech ráda přijala. „Jak pro zajímavé téma, tak proto, že celý štáb byl nesmírně příjemný, pracoval profesionálně a rychle, i navzdory tomu, že jde o nízkorozpočtový film,“ řekla herečka o natáčení filmu.

Magnusek k obsazení obou herců říká:„V poslední době se v českém filmu objevují stále dokola tatáž jména. Nic proti nim, jsou to jistě ve většině případů skvělí herci, ale pak je tu řada těch, na které se neprávem zapomíná. Jejich talent zůstává ležet ladem a to je podle mě škoda nejen vůči hercům samotným, ale také vůči divákům, kteří je mají rádi, a které mohou jejich výkony potěšit. Proto jsem Marka Brodského a Danu Hlaváčovou oslovil.
Snímek Bastardi 3 má v českých kinech premiéru plánovanou na 20. září.