Twilight Saga mění studio, čekají Stewartovou a Pattinsona další díly?

Twilight Saga mění studio, čekají Stewartovou a Pattinsona další díly?
Čeká nás samostatný film s Taylorem Lautnerem?
Studio Summit Entertainment, dosavadní vlastník filmových práv, s definitivní platností prodalo svůj zlatý důl jinému gigantu Lions Gate. Konečná částka se vyšplhala na 412 milionů dolarů (zhruba 8,2 miliardy korun) a vedení začíná spekulovat, jak nejlépe by obří investici využilo. Nejefektivnější způsob je prostý: další a další a další Twilight. Pátek třináctého, kdy byla smlouva podepsána, se tak nakonec stal černým dnem pro všechny odpůrce ságy.
Robert Pattinson, Kristen Stewart
| BontonFilm
Na jásot i zoufání je ale času ještě dost, protože i sebegeniálnější scénáristický tým a marketingové oddělení musí čelit prosté skutečnosti: knihy došly. Rozdělit druhou, poslední část na dvě části si (zatím!) díkybohu nikdo netroufá, ale nechat potenciál značky ležet ladem také ne. Zejména, když akcionáři budou na studio tlačit, aby peníze vydělalo co nejdřív zpět.

John Feltheimer, šéf Lions Gate, se v rozhovoru pro LA Times k otázce, zda pokračování ságy bude, vyjádřil takto: “Čekám, že poslední díl vydělá nejméně 700 milionů dolarů. Je pro mě těžké si představit, že film, který překoná tuhle hranici by už neměl další využitelnou hodnotu. Je to neuvěřitelná značka, takže moje odpověď je: 'Opravdu doufám, že ano.'"
twilight-saga-meni-studio-cekaji-stewartovou-a-pattinsona-dalsi-dily
Čeká nás samostatný film s Taylorem Lautnerem?
Twilight v rukou Lions Gate opravdu má potenciál stvořit ještě "něco" a vydělat na svém jméně, než zájem definitivně opadne. Konečné rozhodnutí ale pravděpodobně nejvíc ovlivní návštěvnost posledního(?) dílu tento listopad.