Thomas Jane: Současná televizní produkce vymývá mozky

Thomas Jane: Současná televizní produkce vymývá mozky
Útok z hlubin | Warner Bros.
Přestože byl letos nominován na Zlatý globus, asi těžko byste od Thomase Janea (Útok z hlubin / 1999, Scott Pilgrim vs. the World / 2010, Temná krajina / 2009) mohli očekávat, že se bude dívat na televizi - nebo dokonce na vlastní seriál Hung (2009), který mu šanci na ocenění vynesl. "Nemám zájem o žádné vymývání mozků, které zprostředkovává CNN nebo jakákoliv jiná televize," nechal se stále slavnější herec slyšet.
Dvaačtyřicetiletý herec představuje v současném Hollywoodu jisté unikum - upřednostňuje meditaci před divokými večírky a zprávy si radši poslechne od blízkých přátel nebo znovin, místo kabelové televize nebo internetového bulváru.
Thomas Jane
Útok z hlubin | Warner Bros.
"Televize a současná společnost učí lidi pasivnímu myšlení. O nic moc se nestarají, a přinejlepším si postěžují v hospodě, místo aby si šli stěžovat přímo do kongresu nebo lidem, kteří to sakra potřebujou slyšet," durdil se Jane v rozhovoru pro server TheFix. "Místo toho to cpou do barmana, kterýmu je to úplně ukradený a kterej s tím stejně nemůže nic udělat, a pak si stejně všichni půjdou večer pustit telku."

"Jsme národ spáčů a flákačů, a ani to vlastně není naše chyba. Byli jsme vychovaní spát. Občas se na chvíli probereme, ale už to nás tak unaví, že nám nezbyde jenom vidět, že nám půlka života protekla mezi prsty. Nejjednodušší je v tu chvíli samozřejmě znovu ulehnout k spánku, najít si pohodlnou pozici a počkat než ta agónie skončí.

Nutno podotknout, že Janeova slova není nutné aplikovat pouze na americkou společnost...