Resident Evil 5 s Michelle Rodriguez a Odedem Fehrem

Resident Evil 5 s Michelle Rodriguez a Odedem Fehrem
Resident Evil: Apokalypsa | Sony
Sienna Guillory, Sophie Vavasseur, Milla Jovovich
Resident Evil: Apokalypsa | Sony
Že se opět bude v příběhu pohybovat Alice Milly Jovovich, s tím každý počítal. Příjemný překvapením bylo znovuangažování Sienny Guillory pro roli Jill Valentina, která si zahrála ve dvojce s podtitulem Apocalypsa. Původně s její účastí počítali tvůrci i pro trojku, Guillory však byla v té době upsána Eragonovi a musela proto dát projektu vale. Anderson se rozhodl pro vzkříšení její postavy prostřednictvím prequelu, ve kterém Milla teprve nastoupí do služeb Umbrelly Corp..
Oded Fehr
Oded Fehr | Screen Gems
Začlenění Jill do "nultého" příběhu sice lehce logicky drhlo, šlo to nicméně vyřešit různými způsoby. Nyní se vše komplikuje a je otázkou, co chce vlastně Anderson točit. Krom navrátilky Guillory se totiž filmu oficiálně upsali i Michelle Rodriguez (zemřela velmi ošklivým způsobem v jedničce), Oded Fehr jako Carlos Olivera (zemřel ve trojce) a Colin Salmon (zemřel v jedničce a tuším, že i ve čtyřce).
Proč je účast všech zmíněných matoucí? Protože se v žádném z dílů, kde prvně stanuli tváří v tvář, neznali (minimálně to tak bylo divákům podáno). Je proto otázkou, jak hodlá Anderson pětku koncipovat, aby všichni zmínění sehráli svou roli a přitom to dávalo aspoň trochu smysl. Flashbacky? Andersonem oblíbené klonování? Nebo to celé vyřeší nějaká hračička na mazání paměti? Těžko říct.
Po příšerné čtyřce má každopádně Anderson se svým týmem co napravovat. Doufejme, že tentokrát předvede lepší scenáristický výsledek, než jakým bylo lobotomické Afterlife.  Na odpověď si musíme počkat do 14. září 2012, kdy Resident Evil: Retribution vstoupí do amerických kin.
Víte že?...
... Milla Jovovich přistupovala k natáčení prvního dílu s maximálním nasazením. Všechna drobná poranění na jejím těle, která jsou ve filmu k vidění, jsou skutečná. Nebyl použit žádný make-up. Během natáčení scény v kanalizaci udělala Jovovich Paulu W.S. Andersonovi nechtěně monokl. Do konce natáčení poté ještě zranila další tři spolupracovníky. Drsná holka.