David Lynch vydává sólové album

David Lynch vydává sólové album
Představovat filmovým fandům Davida Lynche nemá smysl. Ani ve stručnosti. Buď ho znáte nebo poznáte. Jestli vám při sledování jeho filmů utkvěla v paměti i jeho hudba, která tvoří jeden z pilířů specifické atmosféry (spolu s bílými koňmi, třešňovými koláči a liliputem mluvícím pozpátku), pak vás snad potěší i fakt, že americký multitalent vydá na konci roku sólovou desku.
Není to ani zdaleka jeho první hudební projekt. Lynchova práce na poli hudby je skoro tak stejně bohatá (i když zdaleka ne tak zásadní) jako na tom filmovém. Nezapomenutelnou bluesově ponurou náladu vdechli s Angelem Badalamentim seriálu a posléze filmu Twin Peaks, jehož sountrack skalní fanoušci dodnes sjíždějí dokola. Jeho práce je patrná i na filmech Mulholland Drive nebo Zběsilost v srdci.
Po dlouhém čekání a šuškandě vydal vloni Lynch dvě skladby, nyní definitivně potvrdil vydání celého alba s názvem Crazy Clown Time, které má vyjít 8.listopadu. Ze dvou odhalených skladeb je patrné, že se Lynch pořád drží bluesovek (I Know), ale překvapivě neváhá sáhnout po tanečnější elektronice (Good Day Today). Na albu hostuje i zpěvačka Karen O z amerických Yeah Yeah Yeahs.
Ochutnávky zde:
David Lynch - Good Day Today