Scientologové ze druhého patra

Scientologové ze druhého patra
Sotva se tato bizarní náboženská organizace prodrala do revue v souvislosti s historkami Joshe Brolina (Tahle země není pro starý, Opravdová kuráž), dostala další ránu. A tentokrát pěkně seriózní: Travolto-Cruisovskou církev totiž začala vyšetřovat FBI.
Alespoň to tvrdí magazín Huffington Post, který zveřejnil článek, rozebírající podezření newyorské centrály Scientologické církve ze zneužívání pracovní síly a ukrývání imigrantů. Případu se věnuje federální policie a dokonce to vypadá, že se celý případ točí okolo požadavků samotného Toma Cruise (Top Gun, Interview s upírem).
Kulturně rozmanití pracovníci údajně dostali padesát dolarů na týden za to, aby pro církev a Cruise mimo jiné vydekorovali budovu, spravili loď, a postarali se o motocykly. Hlavní představený Scientologické církve, David Miscavige, je navíc obviněn z přijetí nadměrných "finančních nebo materiálních" darů - k čemuž podle federálního zákona jako hlava organizace, vyjmuté z daňové povinnosti, není oprávněn. Miscavige je svým majetkem proslulý: vlastní několik letadel, automobilů a motocyků, a v jednu chvíli pro něj doma vařili dokonce dva kuchaři.
Scientology zřejmě čeká krušný rok...