Vrátí se důchodci z RED?

Vrátí se důchodci z RED?
RED
John Malkovich, Helen Mirren
RED
RED Roberta Schwentkeho překvapilo. Od filmu se (i přes hvězdné obsazení) příliš nečekalo a nepříliš výrazný komerční start v amerických kinech pesimistické předzvěsti potvrdil. Jenže američtí recenzenti si film zamilovali, diváci začali být zvědaví a nakonec to RED dotáhlo na jednu z nejúspěšnějších a nejlépe hodnocených akčních komedií roku (ostatně, i česká kritika příliš neremcala). Summit Entertainment aktuálně těží ze série Twilight, ta ale brzy skončí a proto se ve studiu rozhlíží po dalším běhu na dlouhou trať. A naštvaní důchodci, kterých může být po světě bezpočet, ten potenciál určitě mají. Studio si proto najalo scenáristy původního filmu, aby připravili dvojku.

Trailer na RED:

Zatím není bohužel jasné, zdali se počítá s původní sestavou, nebo s úplně novým týmem. Nepochybně se mnou ale fanoušci RED budou souhlasit, že 90% kouzla filmu leželo na bedrech skvěle vybraných herců a byla by proto jednoznačná škoda, kdyby se s nimi pro dvojku nepočítalo.
UPDATE 1.7.:A ledy se hýbají. Producent jedničky Lorenzo di Bonaventura nejenže potvrdil, že práce na dvojce probíhají, ale dokonce přislíbil návrat Bruce Willise, Johna Malkoviche a Helen Mirren. Taktéž se prý máme těšit na novou krev, konkrétně "dvě nebo tři postavy, které budou mít větší prostor". Tak už aby to bylo, Willis mohl zase hláškovat a Malkovich jít pro prase!