Recenze: Hon na čarodějnice

Recenze: Hon na čarodějnice
Tento film dost připomíná nedávného Solomona Kanea. Snaha o podobný audiovizuální styl (v evropských exteriérech), drsný špinavý středověk a dlouhá pouť, vrcholící střetnutím s CGI podivností. A velmi omezený rozpočet.
recenze-hon-na-carodejnice-1
Bohužel, Nicolas Cage opět podává herecký výkon, vzbuzující spoustu otázek, namátkou: "Proč tam proboha obsazovali Nicolase Cage?" Následkem toho nefungují téměř žádné scény, ve kterých by měl Cage s půl tuctem doprovázejících postav diskutovat o podstatě dobra a zla, života a duše, červené a černé... Je jich dost, některé jsou trochu vtipné tím, jak špatně Cage hraje, ale většina je jich pouze nudná.

Některé scény jsou přitom poměrně zručně natočené (napínavý přejezd přes rozpadající se most, úvodní flashbacky do bitev ve Svaté zemi) a i když jejich triky nejsou dvakrát přesvědčivé, mají jistou roztomilost například filmů Karla Zemana (možná je to tím, že většinu triků dělala česká společnost UPP) a působí zábavněji, než námětem podobný (a mnohem dražší) Van Helsing.
recenze-hon-na-carodejnice-2
Na Honu na čarodějnice je toho hodně nepodařeného. Občas baví, občas nudí, ale bohužel málokdy funguje tím způsobem, jak tvůrci zamýšleli.
                                                                                      Hodnocení: 40  %
Více informací naleznete na kartě filmu