Metamorfní Christian Bale

Metamorfní Christian Bale
Herec Christian Bale (Batman začíná, Temný rytíř) ve filmové branži proslul radikálními změnami tělesných proporcí, které byl při natáčení ochoten podstoupit. Pro Americké psycho se vypracoval do tělesné kondice komparsisty Snyderovy 300, v roli Mechanika zase shodil téměř třicet kilo a skončil doslova jako kostra (je třeba brát v potaz, že ani předtím nebyl nijak obtloustlý).
Není tedy divu, že když se Mark Wahlberg poohlížel po někom, kdo by věrohodně zpodobnil na cracku závislého boxera z filmu The Fighter, přišel mu na mysl zrovna Bale.
"Ta role je sice lákavá, ale zároveň docela děsivá. Christian je naprosto nebojácný herec."
Podle časopisu Sun Wahlberg nejprve oslovil Matta Damona  a Brada Pitta. Nikdo však zjevně není tak ochotný totálně zničit vlastní tělo, jako Christian Bale.
"Je to člověk, který se vůbec nebojí obětovat pro umění. Spoustě dalších herců se ta role líbila, ale nebyli ochotní jí něco skutečně dát, jít do toho naplno. Viděl jsem Christiana v Mechanikovi, a pokud všechno dopadne dobře, natočíme fantastický film," řekl Wahlberg.
"Obvykle tvrdím, že sjíždím hodně koksu," odpověděl Bale na otázku, jak pro film The Fighter shazoval kila, "ale v souvislostí s touhle rolí to ani není moc vitpný. Prostě jsem hodně běhal - třeba několik hodin v kuse. Nic zvláštního."
Podle některých kritiků by tato role mohla Baleovi vynést i Oskara...