První detaily o pátém Indiana Jonesovi!

První detaily o pátém Indiana Jonesovi!
prvni-detaily-o-patem-indiana-jonesovi-1
Je to otázka časových možností. Za 1) Harrison Ford nemládne a již čtyřka byla lehce na hraně v tom, kolik vrásek lze věřit akčnímu hrdinovi. Za 2) je Steven Spielberg velice vytížený člověk a je nepravděpodobné, že by byl ochotný předat režijní otěže někomu jinému. Za 3) je George Lucas pravidelná brzda, pokud jde o scénáře. Právě díky Lucasově posedlosti „správné vize“ si na čtyřce vylámali zuby nejrůznější lidé (M. Night Shyamalan, Frank Darabonta), až si to nakonec Lucas tak nějak spíchnul sám. Snad proto je pětka reálnější, neboť jí píše přímo Lucas. Ford se údajně na důchod necítí a jak je to se Spielbergem, to ví jen on sám. Každopádně na pětce se pracuje. A Lucas vypouští první detaily.
prvni-detaily-o-patem-indiana-jonesovi-2
Děj má již prý v základě promyšlený a bude se odehrávat v roce 1959 (prostor pro teorie, rok nepochybně není vybrán náhodě). Karen Allen se vrátí v roli Marion (tentokrát již jako Indyho manželka) , Shia LaBeouf si opět střihne filmového syna Indyho a opět bude mít pozici sidekicka (Ford se evidentně cítí ve formě). Začátek filmu nabídne tradičně Indyho v nějaké nemilé situace, bude se hodně cestovat (Rusko, Jeruzalém, Francie, Řím) a svou roli by mělo sehrát čínské a britské zastoupení. Že bychom se skutečně dalšího Indyho dočkali za méně něž pět let od premiéry posledního filmu? Bylo by to milé. Na druhou stranu je otázkou, zdali nevyhraje digitální Lucas nad klasikem Spielbergem. Křišťálová lebka byla na hranici snesitelného (pro některé ji již překročila) a kdyby se ještě více digitálně tnulo do téhle série, mohl by být výsledek velmi smutný. Na Forda jako Indyho se ale nejde netěšit.
Víte že?...
...známá scéna, kdy Indiana Jones zastřelí bojovníka se šavlí, nebyla takto napsána? Indiana měl původně svým bičem vyrazit bojovníkovi šavli z ruky, ale díky otravě jídlem Harrisona Forda a dalších členů štábu se scénu nedařilo pořádně natočit. Někdo prohlásil: proč ho prostě nezastřelí, ať to tady můžeme zabalit. Spielbergovi se nápad zalíbil a byl realizován.