Kde se bere kouzlo padající hvězdy, návrat do světa v hlavě a dobrodružství z Nigérie. Disney odhalil své animované plány na následující roky

Kde se bere kouzlo padající hvězdy, návrat do světa v hlavě a dobrodružství z Nigérie. Disney odhalil své animované plány na následující roky
Iwájú | Walt Disney Studios
Samozřejmě nechyběly novinky ze světa Star Wars nebo Marvelu, které se týkaly plánovaných snímků a seriálů, včetně prvních zveřejněných trailerů či fotografií. Stranou nestála ani animovaná a hraná tvorba pro celou rodinu, jejíž plány také nejsou malé.

Rok 2022

Jako první tu máme seriálZootopia+určený pro službu Disney+, který bude mít premiéru 9. listopadu letošního roku. Hrdinové z filmu Zootropolis si v něm vezmou na mušku populární filmy a seriály. První řada bude mít šest dílů a podle zveřejněného promo obrázku by neměli chybět Judyini rodiče, velitel Bogo nebo Duke Weaselton a lenochod Blesk.
Zootropolis+
Zootopia+
Na letošní rok připadá i premiéra celovečerního snímkuStrange World. Do kin půjde 23. listopadu a ke zveřejněnému datu premiéry je k dispozici i nová fotografie z dobrodružného fantasy snímku, jenž zavede publikum s rodinou průzkumníků a dobrodruhů do nového, dosud neprobádaného světa.
kde-se-bere-kouzlo-padajici-hvezdy-navrat-do-sveta-v-hlave-a-dobrodruzstvi-z-nigerie-disney-odhalil-sve-animovane-plany-na-nasledujici-roky
Strange World | Walt Disney Studios

Rok 2023

V červnu příštího roku, konkrétně 16. června 2023, zamíří do kin snímek studia Pixar Elementalod režiséra Petera Sohna. Příběh ze světa přírodních živlů bude vyprávět o tom, jak to dopadne, když se ohnivá dívka Ember setká s vodním chlapcem Wadem.
Mezi živly
Mezi živly | Pixar
Ještě téhož roku bude mít na podzim na Disney+ premiéru první animovaný seriál studia Pixar. Má název Win or Lose. Hrdiny příběhu jsou členové dětského softballového týmu, kteří se snaží probojovat do finále ligy.
Win or Lose
Win or Lose | Disney
To desetidílný sci-fi seriál Iwájúzavede publikum do futuristického nigerijského města Lagos. V ulicích této pozoruhodné metropole čeká na hlavní hrdinku a její kamarády magické dobrodružství.
Iwájú
Iwájú | Walt Disney Studios
V listopadu 2023 by měl do kin zamířit celovečerní muzikál Wish. Jeho příběh je inspirovaný přáními, jež lidé po věky vyslovují, když vidí padat hvězdy. Hlavní hrdinku Ashu bude na cestě za dobrodružstvím provázet kozlík Valentino, takže o roztomilost bude postaráno.
Přání
Wish | Walt Disney Studios
A pokud jste si někdy lámali hlavu nad tím, jak to, že Scar tak moc nenáviděl moudrého Mufasu, pomohou vám tuto záhadu vyřešit ti nejpovolanější z nejpovolanějších – Timon a Pumbaa jako vypravěči nového celovečerního snímku Mufasa: The Lion King. I tento snímek zatím nemá stanovené datum premiéry.

Rok 2024

Na jaře roku 2024 bude mít premiéru komedie Elio od Pixaru, jejímž hrdinou je jedenáctiletý snílek Elio – první člověk, který naváže kontakt s mimozemšťany a je mylně považovaný za mezigalaktického ambasadora.
kde-se-bere-kouzlo-padajici-hvezdy-navrat-do-sveta-v-hlave-a-dobrodruzstvi-z-nigerie-disney-odhalil-sve-animovane-plany-na-nasledujici-roky-1
Elio | Disney
A v létě téhož roku nás čeká návrat k již známým hrdinům, neboť na léto příštího roku si Pixar připravil premiéru snímku V hlavě 2. Riley dospívá, což znamená jediné – ještě více emocí a pořádný chaos v hlavě.

Kinobox: Tak nám zakázali vysílat Vinnetoua v televizi! Co s tím budeme dělat, mámo?

V posledních dnech nás německá a česká bulvární média zásobovala dezinformacemi, že se zakazují filmy s Vinnetouem. Není to pravda. Je ale pravda, že mayovky jsou v něčem překonané a třeba i lehce rasistické?