Miss Izraele sloužila v armádě a stala se hvězdou Rychle a zběsile a komiksových filmů. Dnes slaví narozeniny

Miss Izraele sloužila v armádě a stala se hvězdou Rychle a zběsile a komiksových filmů. Dnes slaví narozeniny
Gal Gadot v Rychle a zběsile | Universal Pictures
Strhující akční nářez Šílený Max: Zběsilá cesta se stal v roce 2015 naprostou senzací a po zásluze si vysloužil deset nominací na Oscara, z nichž šest nakonec dokázal proměnit. Jak každý správný filmový fanoušek ví, postavu Šíleného Maxe po Melu Gibsonovi převzal neméně charismatický Tom Hardy a po jeho boku mu asistovala Charlize Theron jako imperátorka Furiosa. Méně známá je však informace, že Gal Gadot měla velmi blízko k tomu, aby roli získala.
V rozhovoru pro Hollywood Reporter herečka mimo jiné promluvila o smolných neúspěších v konkurzech: „Tolikrát jsem skoro získala skvělé nabídky, ale nikdy jsem nebyla dostatečně zvučným jménem.“ Zmínila i slibně vypadající účast na Šíleném Maxovi, kterou nakonec získala v té době mnohem slavnější Theron. Gadot v rozhovoru nicméně dodala, že má Charlize velice ráda, takže jí to evidentně nezazlívá. Ostatně, odvedla v roli fantastickou práci a je i její zásluhou, že se poslední Šílený Max tak povedl.
Gal Gadot
Wonder Woman
Ale zpátky ke Gadot. Izraelská herečka oslavila 37 let a svou vytrvalostí se dokázala prodrat mezi nejlépe placené herečky současného Hollywoodu.
Bezpochyby vás nepřekvapí, že v roce 2004 vyhrála soutěž Miss Israel a ve stejném roce reprezentovala svou zemi v Ekvádoru v soutěži Miss Universe. Méně už si s účastnicemi soutěží krásy spojujeme službu v armádě, jež je ale v Izraeli plošná a platí i pro ženy.Gadot od 18 let sloužila dva roky jako trenérka bojových umění v izraelských obranných silách. O svém času v uniformě uvedla: „Dáte tomu dva nebo tři roky a není to o vás. Naučíte se disciplíně a respektu.“
Své zkušenosti následně zužitkovala v sérii Rychle a zběsile, jejímž čtvrtým dílem v roce 2009 jako herečka debutovala a kde se musela rychle otrkat, aby ji natáčení tak velkého projektu nesemlelo.