Herecká legenda se 14 let po své smrti vrátí do kin s novým filmem

Herecká legenda se 14 let po své smrti vrátí do kin s novým filmem
Čelisti | Universal Pictures
Herec Roy Scheider, který byl během své dlouhé kariéry dvakrát nominovaný na Oscara, nás opustil v roce 2008. Nyní se po čtrnácti letech od své smrti vrátí na filmová plátna. Stane se tak v dramatu Beautiful Blue Eyes, které bude 10. června dle produkujícího studia uvedeno po celém světě (žádný český distributor nicméně v tuto chvíli snímek ve výhledu premiér nemá).

Trailer: Beautiful Blue Eyes

Beautiful Blue Eyes
Děj filmu se odehrává v Německu a obsahuje flashbacky, které sledují nacisty v okupovaném Polsku. Scheider hraje Josepha, vysloužilého newyorského policistu, jenž jede do Německa navštívit svého odcizeného syna. Během pobytu v této zemi zjistí, že soused jeho syna je nacistický důstojník, který během holocaustu v Polsku vyvraždil jeho rodinu. Když se Joseph setká tváří v tvář s mužem, který zabil jeho blízké, musí se rozhodnout, co udělá. Zapojí svého syna do příprav únosu bývalého nacistického důstojníka, aby ho přinutil zaplatit za jeho zločiny.
Film uvede nová společnost Moviefarm, kterou spoluzaložili veteráni distribuce Martin Myers a Alexander Newton. Myers o Scheiderově posledním filmu řekl: „Beautiful Blue Eyes jsou strhujícím thrillerem, který se zabývá premisou, co by přeživší holocaustu udělal, kdyby narazil na nacistu, který vyvraždil jeho rodinu. Je mi ctí, že mohu dechberoucí závěrečný výkon Roye Scheidera přinést publiku jako první film společnosti Moviefarm.“
herecka-legenda-se-14-let-po-sve-smrti-vrati-do-kin-s-novym-filmem
Beautiful Blue Eyes | Moviefarm
Scheider před svou smrtí stihl dokončit všechny své scény pro film, kvůli technickým problémům ale bylo nutné mnoho z nich přetočit. A toho už se herec nedožil. Proto musela produkce počkat, až technologický pokrok umožní, aby Scheider pomocí CGI ožil i v nových záběrech.
I přesto již snímek jednou vyšel, a to v omezené distribuci v roce 2009 pod názvem Justice/Vengeance. Jak moc se od něj bude nová verze lišit, to Myers neuvedl. První trailer každopádně příliš velké naděje, pokud jde o kvalitu, nevzbuzuje. Snímek v upoutávce působí spíše jako laciný studentský projekt než plnohodnotná produkce, kterou by stálo za to po letech oprášit.
Beautiful Blue Eyes
Beautiful Blue Eyes