Jaká je druhá série Bridgertonových? Vévoda chybí, i sexu je méně, ale příběh vyzrál

Jaká je druhá série Bridgertonových? Vévoda chybí, i sexu je méně, ale příběh vyzrál
Bridgertonovi | Netflix
Jedním z největších lákadel první série byl bezesporu přitažlivý vévoda z Hastingsu v podání Regé-Jeana Pagea, ten se ale s Netflixem na účinkování ve druhé řadě nedomluvil. Rázem tedy vyvstala otázka, jak si Bridgertonovi s odchodem hlavní hvězdy první řady poradí a jak moc to ovlivní nejen děj seriálu, ale i jeho sledovanost.
Jak už to tak bývá, zahraniční média mají přístup k premiérám dříve než my, můžeme se tedy podívat, jak druhou sérií hodnotí a zda bude mít podle jejich názoru stejný úspěch jako ta první.
Luke Thompson, Jonathan Bailey, Ruth Gemmell, Claudia Jessie
Bridgertonovi | Netflix
Entertainment Weekly oznámkoval druhou řadu série Bridgertonovi známkou jedna minus a nechal se slyšet, že příběh seriálu je chytřejší, dojemnější a emocionálně ucelenější než první. To, co druhá řada postrádá na počtu sexuálních scén, dohání emocemi hlavních hrdinů. Ústřední postavou příběhu je Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey), který se rozhodl dostát své povinnosti jako hlavy rodiny a oženit se. Tíže takové odpovědnosti ho drtí a jeho snaha všechno zvládnout ho odcizuje od milovaných blízkých. Jeho střety s tvrdohlavou Kate Sharmou (Simone Ashley), starší sestrou ženy, kterou si vybral za nevěstu, jsou ale zábavné a srší sexuálním napětím. Celou recenzi si můžete přečíst zde.
To Variety už bylo s hodnocením druhé řady Bridgertonový ve své recenzi o dost střízlivější a označilo ji za matoucí překvapení. Dynamický příběh Daphne a Simona vystřídalo soupeření s vlastními emocemi, které si přes tři čtvrtiny seriálu Kate a Anthony odmítají připustit. Tým kolem Bridgertonových prý zapomněl, co činilo první řadu tak výjimečnou. Kostýmy a výprava jsou stále stejně skvělé, ale chybí tomu jiskra. A i vedlejší postavy, ať už jsou to Eloise Bridgeton, Penelope Featherington nebo Colin Bridgerton stále přešlapují na místě a jejich příběh se nikam neposouvá. Bridgertonovi 2 mají osm hodinových dílů a neustálé držení Anthonyho a Kate od sebe prý připomíná luxusní kočár uvízlý v bahně, kterému se protáčí kola a dlouhotrvá, než se nakonec dostane zpět na silnici.
Simone Ashley, Jonathan Bailey
Bridgertonovi | Netflix
A ve stejném duchu se nese i hodnocení Digitalspy. I u nich se druhá řada Bridgertonových dočkala kritiky celkového vyznění seriálu s tím, že není tak dráždivá a smyslná jako první. Zároveň ale dodává, že to není na škodu. Je totiž třeba brát v potaz, že změna celé nálady a dynamiky seriálu odpovídá tomu, jak odlišně k životu Daphne a její bratr Anthony přistupují a jaké mají povahy. Anthonyho příběh je pomalejší a promyšlenější stejně jako jeho plán na získání nevěsty.
Také Digitalspy vyzdvihl vizuální a hudební stránku seriálu i kvalitní herecké výkony. Je ale třeba počítat s tím, že stejně jako se každý knižní díl Bridgertonových z pera Julie Quinn věnuje jinému sourozenci, i seriál se ponese v tomto duchu. Proto se jednotlivým postavám a jejich příběhům bude přizpůsobovat nálada i tempo pořadu. Jinými slovy balicí papír zůstane stejný, ale dárek uvnitř může mít pokaždé jinou podobu. Digitalspy hodnotí pomocí hvězdiček, z celkových pěti jich Bridgertonovi dostali tři a půl.
Jak vidíte, hodnocení se od sebe poměrně liší, každopádně z nich vyplývá, že milovníci výpravných historických romancí by měli být spokojení. Naopak zklamaní budou asi ti, kteří od Bridgertonových očekávali pikantnější podívanou. Nezapomeňte tedy, že Bridgertonovi startují na Netflixu již tento pátek – 25. března.