Peaky Blinders: nejpopulárnější britská televizní gangsterka současnosti láká na svou poslední řadu velkolepou upoutávkou

Peaky Blinders: nejpopulárnější britská televizní gangsterka současnosti láká na svou poslední řadu velkolepou upoutávkou
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu (2013-2022) | BBC
Peaky Blinders, gangsterské retro drama z produkce Stevena Knighta, si vybudovaly pověst velké televizní události hned svou první sérií z roku 2013. Skvěle obsazená, výpravná a náramně stylová podívaná se v tomto roce vrátí na obrazovky závěrečnou šestou řadou.

Trailer: Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu, 6. série

Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
A z prvního traileru to opět vypadá výborně – hlavně po vizuální a herecké stránce. Dějově se bude navazovat na neukončenou pátou řadu, v níž Tommy Shelby (Cillian Murphy) a jeho rodina museli čelit britským fašistům, které vede charismatický politik Oscar Mosley (Sam Claflin).
Kromě dvojice zmíněných herců si své role z předchozích epizod zopakují i Paul Anderson, Anya Taylor-Joy nebo Tom Hardy. Vítaným nováčkem bude Stephen Graham (Bod varu, Čas), naopak chybět bude loni předčasně zemřelá Helen McCrory, která hrála Tommyho tetu Polly.
Finální sezóna bude mít opět šest epizod, datum premiéry však zatím není známé. Definitivní rozloučení s postavami seriálu by ale mělo proběhnout až prostřednictvím závěrečného filmu, jímž chtěl Knight drsný příběh svých antihrdinů údajně ukončit už od začátku.