Trailer: Návrat do Bradavic s hvězdami kouzelnické série v novém vzrušujícím videu

Trailer: Návrat do Bradavic s hvězdami kouzelnické série v novém vzrušujícím videu
Harry Potter - 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic | HBO Max
U příležitosti dvacátých narozenin filmu Harry Potter a Kámen mudrců HBO připravila televizní speciál s názvem Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic. Fantasy série o vyvoleném čaroději a úžasné škole čar a kouzel, vznikající na motivy sedmi knih od J. K. Rowlingové, otřásala po přelomu tisíciletí kulturními trendy obdobně jako Pán prstenů. Bradavice a s nimi celý „potterovský“ svět se těší enormní popularitě i deset let po premiéře posledního dílu s podtitulem Relikvie smrti – část 2. Úspěšnou premiéru mají za sebou dva díly prequelové série Fantastická zvířata, jejíž třetí část se nedávno uvedla v prvním traileru, a HBO Max právě vyvíjí i televizní show, o níž toho zatím moc nevíme.
Nejčerstvější novinkou je ovšem právě Návrat do Bradavic, který po vzoru seriálových Přátel znovu sloučí ty nejvýraznější herecké představitele ze všech osmi celovečerních filmů. Speciál dorazí na HBO už 1. ledna a nyní se můžeme podívat na první oficiální trailer, v němž se to hemží známými tvářemi a nostalgií.
Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic
Upoutávka se odvíjí především od očekávaného setkání Harryho, Rona a Hermiony – Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson, jež kouzelnická série katapultovala mezi herecké osobnosti, společně vzpomínají na natáčení a zdůrazňují, jak silné pouto mezi nimi tento rozsáhlý projekt vytvořil. Retrospektivy a příběhy ze zákulisí ale nabídnou i další herci jako Ralph Fiennes (lord Voldemort), Helena Bonham Carter (Belatrix Lestrangeová), Tom Felton (Draco Malfoy), Mark Williams (Arthur Weasley) a Gary Oldman (Sirius Black).
Na první pohled jde o projekt určený fanouškům, kteří uvítají každou zajímavost z úst herců, ztvárňujících jejich oblíbené fiktivní charaktery. Helena Bonham Carter například v ukázce vzpomíná, že vrcholem jejího účinkování byla scéna, kdy musela hrát Herminonu, jež se v převleku vydávala za Belatrix. Tyto střípky ze zákulisí pak společně s návratem do známých kulis, mezi nimiž nechybí nástupiště 9 a 3/4, nebelvírská společenská místnost či Příčná ulice, zajišťují neodolatelnou vlnu nostalgie, kterou by si fanoušci Harryho Pottera na Nový rok určitě neměli nechat ujít.