Tip na netradiční výlet: Sylvester Stallone vystavuje v Německu své obrazy

Tip na netradiční výlet: Sylvester Stallone vystavuje v Německu své obrazy
Sylvester Stallone | Sylvester Stallone / www.stalloneart.com
Exhibice je k viděni v německém muzeu Osthaus Museum Hagen v městečku Hagen, nese název Sylvester Stallone: The Magic of Being (Sylvester Stallone: Kouzlo bytí) a navštívit ji lze do 20. února 2022.
„Víte, možná jsem měl být malířem. Určitě by to znamenalo mnohem méně stresu... Je to úžasná čest, že tu vedle největších umělců světa visí moje práce. Tento galerijní svět je pro mě stále ještě velmi nový,“ uvedl s pokorou Stallone, pro něhož to nicméně není první výstava. V roce 2013 svá díla ukázal v petrohradském Státním ruském muzeu a v roce 2015 v Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain nacházejícím se ve francouzském Nice.
A proč muzeum herci uspořádalo vlastní výstavu? Mathias Rastorfer, obchodník s uměním, který je jedním z hlavních organizátorů, řekl: „Je [umění celebrit] o umění, nebo o celebritě? Vzpomínám si, že stejnou otázku si lidé kladli, když jsme poprvé vystavovali umění Karla Lagerfelda. Teď chce každé muzeum umění na světě vystavovat Lagerfeldova díla,“ vysvětluje Rastorfer a dodává: „Se Stallonem to bude stejné.“
Stallone začal malovat již v mládí, tehdy nicméně prodával svá díla za pět dolarů, aby měl na lístek na autobus, přičemž se podepisoval jako Mike Stalone. Zklamaný z toho, že se malířství nejevilo jako cesta, na které bude slavit úspěch, se vydal na dráhu herectví. I tam zažil tvrdý start – když psal Rockyho, musel prodat za 40 dolarů svého milovaného psa Butkuse, aby měl na jídlo. Jakmile měl hotovo, scénář prodal a následně kontaktoval nového majitele s tím, že chce Butkuse odkoupit. Stálo ho to nemalé peníze (některé zdroje říkají 15 000 dolarů, jiné „pouze“ 3000), důležité ale je, že to byl příběh se šťastným koncem. Což se dá nakonec říci i o jeho malířské kariéře.
Pokud vás zajímá, kteří další slavní herci se také věnují malování, můžete si přečíst náš starší speciál, kde jsme se tomuto tématu podrobně věnovali.