Slavný herec postřelil při výrobě filmu dva lidi, jeden nepřežil

Slavný herec postřelil při výrobě filmu dva lidi, jeden nepřežil
Alec Baldwin | Saban Films
Dvaačtyřicetiletá kameramanka Halyna Hutchins přišla o život při výrobě nového westernu s názvem Rust, v němž hraje hlavní roli a který rovněž produkuje slavný herec Alec Baldwin. Zahraniční weby se přitom shodují, že právě on vypálil z rekvizity výstřely, které měly fatální následky. Po incidentu byla žena převezena do nemocnice na operaci žaludku, ale zraněním navzdory snaze lékařů podlehla. Zraněn byl také osmačtyřicetiletý režisér a scenárista filmu Joel Souza, jenž je nyní v péči lékařů. Mluvčí produkce se nechal slyšet, že došlo k nehodě zahrnující selhání zbraně se slepými náboji.
Šerifské oddělení Santa Fe nyní zjišťuje podrobnosti a vyslýchá svědky incidentu, který prý zanechal Baldwina v slzách a znovu rozvířil téma, jež Hollywood straší minimálně od roku 1994. Tehdy při natáčení komiksové Vrány zemřel představitel hlavní role Brandon Lee, jehož trefil zbloudilý ostrý náboj. Na blízkou vzdálenost ale mohou být nebezpečné a fatální i slepé nábojnice, popřípadě není vyloučeno, že Baldwinova rekvizita byla nedopatřením nabita jiným materiálem. Dějiny kinematografie ale pamatují více tragických případů, a především kaskadéři si nemohou být nikdy jistí, zda náročné produkce přežijí ve zdraví.
Alec Baldwin
Alec Baldwin | BontonFilm
Western Rust zatím nemá stanoveno datum premiéry. Vedle Baldwina si v něm mají zahrát třeba Travis Fimmel a Jensen Ackles. Scénář i režii obstarává Souza, jehož největším úspěchem je zatím akční krimi Crown Vic s Thomasem Janem. Baldwin ztvární psance jménem Harland Rust, jenž se vydává do Kansasu a hodlá osvobodit svého třináctiletého vnuka, jehož chtějí pověsit za zabití. Produkce byla ovšem momentálně pozastavena a vzhledem k tragickým okolnostem není vyloučeno, že k dokončení filmu ani nedojde. Přejme uzdravení alespoň zraněnému režisérovi.