Role Jamese Bonda odměnou i prokletím: Daniel Craig musel čelit odporné nenávisti a pohrdání

Role Jamese Bonda odměnou i prokletím: Daniel Craig musel čelit odporné nenávisti a pohrdání
Casino Royale | Sony
Daniel Craig se ve službách Jejího veličenstva nachází již patnáct let a má za sebou premiéry čtyř bondovských filmů, které se setkaly s převážně kladnými ohlasy. Nyní je za dveřmi dlouho odkládané uvedení jeho pátého zářezu s názvem Není čas zemřít, který bude definitivně jeho posledním – a podobně jako u Skyfall nebo Casina Royale se očekává, že půjde o progresivní a úspěšný žánrový milník.
Craig se dnes dávno řadí k oblíbeným představitelům agenta 007, ovšem jeho začátky a hlavně prvotní etapa před premiérou úspěšného Casina Royale nebyla vůbec bezmračná a příjemná. Jak pro Entertainment Weekly zavzpomínala castingová režisérka Debbie McWilliams, po angažmá Craiga do nejslavnější špionážní série se spustil až nechutný mediální poprask.
„Bylo to neskutečně negativní,“ přiznala McWilliams. „Reakce tisku byla odporná a já jsem jej hrozně litovala. Zvláštním způsobem ho to ale dle mého povzbudilo a donutilo předvést to nejlepší, aby prokázal, že se všichni mýlí. Po celou dobu produkce se vynořovaly informace, že neumí chodit a mluvit, že neumí běhat ani správně řídit auto – spousta věcí, která byla kompletně nepravdivá. A on jen sklopil hlavu a chodil do práce. A když pak snímek vyšel, každý si řekl: ‚Wow, nakonec jsme si ho přeci jen oblíbili.‘ Bude velmi náročné jej následovat.“
Není čas zemřít
Není čas zemřít | Forum Film
McWilliams v závěru narážela na současné téma ohledně výběru nového Jamese Bonda, jenž převezme otěže právě po končícím a úspěšném Danielu Craigovi. Přestože se v průběhu minulých let skloňovala řada zajímavých jmen, mezi nimiž nechyběla ani ta ženská, identita nástupce je zatím ve hvězdách a není pochyb o tom, že její odkrytí opět vyvolá bouřlivou odezvu médií i fanoušků. Povzbuzen příběhem Daniela Craiga, jenž se i díky Bondovi vypracoval mezi nejlépe placené herce všech dob, budoucí představitel/ka 007 rozhodně nebude muset propadat panice, ať už to na úvod od veřejnosti schytá sebevíc.