Natáčel se v České republice, autora předlohy inspiroval Tolkien. Fantasy seriál The Wheel of Time představuje upoutávku

Natáčel se v České republice, autora předlohy inspiroval Tolkien. Fantasy seriál The Wheel of Time představuje upoutávku
The Wheel of Time | Amazon Prime Video
A nyní se tato epická fantasy, jejíž autor se nechal inspirovat dílem J. R. R. Tolkiena, chystá na svůj seriálový debut. The Wheel of Time natočila společnost Amazon ve spolupráci se Sony Pictures.
Hlavní hrdinkou příběhu je Moiraine, členka Aes Sedai, magické, čistě ženské organizace. Ta vezme skupinu pěti mladých lidí na cestu kolem světa, neboť věří, že je mezi nimi reinkarnovaný Drak, mocný šampion, který kdysi uprchl před sluhy temnot a který může zachránit svět před jeho zničením. Připravte se tedy na odvěký boj mezi světlem a stínem.

Trailer

Kolo času | Amazon Prime Video
V hlavních rolích se představí Rosamund Pike, Josha Stradowski, Marcus Rutherford, Zoë Robins, Sophie Okonedo, Barney Harris, Madeleine Madden a další. Premiéra seriálu je v plánu 19. listopadu letošního roku.
Pro zajímavost už jen doplním, že seriál se natáčel v České republice a že literární předloha je natolik rozsáhlá, že obsahuje 2782 pojmenovaných postav. Tvůrci tak mají materiálu na zpracování více než dost. Ostatně natáčení druhé řady již dostalo zelenou, ačkoliv premiéra té první ještě neproběhla.