První obrázek z rekordně drahé seriálové adaptace Pána prstenů je venku. Společně s ním je známo i datum premiéry!

První obrázek z rekordně drahé seriálové adaptace Pána prstenů je venku. Společně s ním je známo i datum premiéry!
První fotka ze seriálového Pána prstenů | Amazon Prime Video
O seriálové adaptaci Pána prstenů se mluvilo především loni, kdy Amazon oznámil masivní investici v hodnotě 465 milionů dolarů, a to jen na první sezónu. Půjde tedy o nejdražší seriál v historii a je jasné, že mluvit se o něm nepřestane ani v následujících měsících a snad i letech. Na premiéru prvního dílu naštěstí nebudeme muset čekat extrémně dlouho - návrat do Středozemě je momentálně naplánován na 2. září 2022, tedy za rovných 13 měsíců.
Společně s touto zprávou může fanoušky těšit také exkluzivní první náhled pod pokličku. Je jím fotografie z úvodní epizody, na níž je vidět blíže nespecifikovaný charakter, hledící do čarokrásného údolí. Jde o vůbec první výjev z bájného Druhého věku, v němž se bude seriál odehrávat, a mohutně oprašuje atmosféru filmové trilogie a první návštěvy magické Roklinky.
Pán prstenů: Společenstvo prstenu
Pán prstenů: Společenstvo Prstenu | 2001 New Line Cinema
Oproti zbožňovaným snímkům Petera Jacksona se děj seriálu vrátí o tisíce let nazpět a podle všeho nabídne nedocenitelný zážitek především znalcům Tolkienova díla, byť bezprecedentní rozpočet a kulturní věhlas značky Pán prstenů značí, že nás čeká globálně úspěšný a rozsáhlý projekt. Jednotlivé epizody budou na Prime Video vycházet týdně a pro Amazon může jít o zásadní krok vstříc streamovacímu konkurentovi Netflixu. Budete se těšit?