Krokodýl Dundee: Proč představitelka krásné Sue sekla s herectvím a jak dopadl její skutečný románek s představitelem hlavního hrdiny?

Krokodýl Dundee: Proč představitelka krásné Sue sekla s herectvím a jak dopadl její skutečný románek s představitelem hlavního hrdiny?
Krokodýl Dundee | Paramount Network
Kozlowski v roli Sue, které osud zkříží cestu s poněkud neotesaným, ale bezpochyby charismatickým Dundeem v podání Paula Hogana, dala všechno. Měla krásu, šarm, půvab i vtip. Svým projevem si získala nejen diváky, ale i kritiky a byla za roli nominována na Zlatý glóbus. Slušný začátek filmové kariéry, že? Dvakrát tolik, když vezmeme v potaz, že postavu původně vůbec dostat neměla. Producenti filmu se s obsazením Sue trápili a když Dustin Hoffman doporučil neznámou Lindu, pořád neměla vyhráno, protože si studio myslelo na australskou herečku. Nakonec byla jako Sue obsazena a stala se jediným člověkem na place, co nepocházel z Austrálie.
Paul Hogan, Linda Kozlowski
Krokodýl Dundee
Linda nezískala filmem jen početnou základnu fanoušků, ale také budoucího manžela. Jiskra totiž nepřeskočila jen mezi Dundeem a Sue, ale i herci. Navzdory tomu, že byl Paul v té době stále ženatý, rozhodl se naplno oddat pohledné blondýnce na place, manželku svých pěti dětí opustil a Lindu si v roce 1990 vzal. Bývalá žena se s tím přirozeně dlouho nemohla smířit, později ale s nadhledem poznamenala, že o osmnáct let mladší Linda má stejně smůlu - Paul měl mít své nejlepší roky za sebou a zůstal mu prý akorát sexy zadek a nohy. Zda měla ex pravdu, to se můžeme jen dohadovat, nakonec se ale vztah Lindy a Paula skutečně v roce 2014 rozpadl. Vzešel z něj syn Chance a pro Lindu "odstupné" ve výši 6,25 milionu dolarů.
Jejím dalším manželem se stal marocký průvodce Moulay Hafid Baba, se kterým třiašedesátiletá Linda dnes žije. Navzdory silnému nástupu do filmového světa Linda z herecké branže poměrně brzy odešla a to převážně kvůli nespokojenosti s rolemi, které dostávala: "Z těch filmů, určených přímo na video, které jsem dostávala, jsem měla vředy, protože jsem byla jediná na place, komu na něčem záleželo," uvedla otráveně Linda. Její filmová kariéra tak trvala pouhých šestnáct let, přičemž během té doby natočila deset filmů.
Posledním snímkem, v němž se objevila, byl Krokodýl Dundee (2001), který propadl u diváků i kritiky a stal se nejméně úspěšným dílem série.