Slavná americká herečka šokovala fanoušky. Nechává se označovat středním rodem

Slavná americká herečka šokovala fanoušky. Nechává se označovat středním rodem
Demi Lovato 2021 | Glamour Magazine (March 2021)
Demi Lovato (28), celým jménem Demetria Devonne Lovato, byla dlouho známá jako americká zpěvačka, skladatelka a herečka. Poprvé se objevila v pohádkovém televizním seriálu Barney a přátelé, proslavila se ale hlavně rolí ve filmu Camp Rock a v seriálu Sonny ve velkém městě. Mimo jiné vydala hned několik hudebních desek a získala řadu ocenění a nominací v Teen Choice Awards. Nyní si ale fanouškové musejí zvyknout na nové oslovení. Demi Lovato o sobě totiž prohlásila, že je nebinární neboli genderově diverzní. Co to přesně znamená?
slavna-americka-herecka-sokovala-fanousky-nechava-se-oznacovat-za-to-4
Sonny ve velkém městě (2009) | Disney
Být nebinární je kategorie pro genderové identity, jež nejsou výlučně mužské ani ženské. Pro fanoušky Demi Lovato to tudíž znamená, že si budou muset zvyknout na nové označení ve středním rodě – to. Na svém oficiálním instagramovém účtu vydalo včera prohlášení, v němž tuto novinku ohlásilo. Ve zprávě se zmiňovalo o tom, že se k tomuto závěru dostalo po dlouhodobém rozmýšlení a prací se sebou samotným. Demi se podle svých slov po této změně cítí mnohem více samo sebou a má pocit, že se konečně vydalo tou cestou, po níž toužilo a cítí se na ní uvolněněji než kdy dřív.
Demi vzkázalo fanouškům, že si za svůj dosavadní život prošlo spoustou problémů, žilo nejen ve světě před kamerou, ale také za ní. Tím chtělo pravděpodobně říct, že na veřejnosti nebylo ani zdaleka řečeno vše o soukromém životě a tudíž nemůžeme vědět veškeré okolnosti, jež byly příčinou tohoto rozhodnutí. Během své herecké kariéry, převážně ve filmových a seriálových titulech od Disney studia, si Demi prošlo mnoha rolemi, které byly vždy velmi tradičně genderově orientované. Postavy, jež Demi ztvárňovalo, byly z velké části vždy naivní mladé dívky se všemi stereotypními a holčičími rysy, které se nakonec zamilovaly do krásného „prince“.
slavna-americka-herecka-sokovala-fanousky-nechava-se-oznacovat-za-to-1
Camp Rock (2008) | Disney
Tato skutečnost prý Demi dlouhodobě dráždila, ale nebylo schopno přijít na to, z jakého důvodu. Teprve před nedávnem po více než roční práci se sebou samotným došlo k závěru, že je to právě věc genderové identity, s čím se Demi potýkalo. Demi svým fanouškům na závěr vzkázalo, že je pro to velkým osobním rozvojem také skutečnost, že to takhle veřejně prohlásilo. Nyní konečně může začít žít přesně podle svých představ.