Nový film Heleny Třeštíkové hlásí první mezinárodní úspěch. Anny je příběhem svérázné ženy, která vždycky vidí raději nebe než dno

Nový film Heleny Třeštíkové hlásí první mezinárodní úspěch. Anny je příběhem svérázné ženy, která vždycky vidí raději nebe než dno
Anny | BontonFilm
Jsem nadšená a dojatá. Mám radost, že ryze český příběh, zachycený ve filmu “Anny” ocenili zahraniční diváci a doufám, že zaujme i české publikum,“ radovala se režisérka Helena Třeštíková bezprostředně poté, co se o ceně pro svůj film dozvěděla.
Už na konci března získala Anny Speciální cenu poroty na filmovém festivalu v Sofii. Světovou premiéru měl film na podzim na jednom z největších festivalů dokumentárních filmů IDFA v Amsterdamu, během příštích týdnů v květnu a červnu se představí na dalších festivalech v Belgii, Rakousku a Itálii.

Anny: Trailer

Anny
Českým divákům se poprvé představí v rámci festivalu Jeden svět v druhé polovině května a do distribuce v kinech by měl vstoupit v červnu, jakmile se kina otevřou. „Chceme film v kinech uvést co nejdříve, hned jak to bude možné a co nejdříve potom, co se kina otevřou. Věříme, že ho diváci budou moci vidět už v červnu,“ potvrzuje plány režisérka Třeštíková.
Anny
Anny
O čem to je: Anny není nikdy na dně. Má tři odrostlé děti, je dvakrát rozvedená a pracuje jako toaletářka. Ve 46 letech chce na Vánoce přilepšit vnoučatům, a proto se dobrovolně vydává na dráhu příležitostné pouliční prostitutky. Film Anny zachycuje příběh svérázné ženy, která vždycky vidí raději nebe nežli dno. Hledá lásku, vzdoruje smůle i nemocem, ale všechny své životní obtíže bere s jadrným humorem a praktickým nadhledem. Nikdy nehodlá fňukat. Navíc se seznámí se společností Rozkoš bez rizika, která prostitutkám na ulici pomáhá a hraje s nimi originální divadelní hry, v nichž Anny nachází svůj další talent. (Bontonfilm)
Helena Třeštíková začala Anny sledovat v roce 1996 v rámci souhrnného filmu „Rozkoš bez rizika“ o pražských prostitutkách, po jeho uvedení v České televizi se pak k Anny vrátila a natáčela s ní ještě po dobu dalších deseti let.