Představitelku samotářské holubí ženy ze Sám doma 2 potkal smutný osud, podobný její slavné roli

Představitelku samotářské holubí ženy ze Sám doma 2 potkal smutný osud, podobný její slavné roli
Brenda Fricker / Sám doma 2: Ztracen v New Yorku | Twentieth Century Fox
Brenda Fricker už překročila práh sedmdesátky a do hereckého důchodu
Brenda Fricker
Sám doma 2: Ztracen v New Yorku | Twentieth Century Fox
odešla před necelou dekádou. Za sebou zanechala výraznou stopu, která se táhne od šedesátých let a jejíž vrcholy se nacházejí v letech 1989 a 1992 - v prvním případě vyhrála irská rodačka Oscara za vedlejší roli ve filmu Moje levá noha, v tom druhém se objevila ve vánočním hitu Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, kde si připsala svou zřejmě nejznámější roli. Ztvárnila samotářskou ženu obklopenou holuby, z níž má malý Macaulay Culkin nejprve strach, ale nakonec v ní nalezne přítele a morální oporu, jakou mu zbytek chaotického velkoměsta nenabízí. Málokdo by hádal, že herečce bylo v době natáčení pouhých 47 let.
Dnes pětasedmdesátiletá Fricker odhalila, že její životní dráha ji zavedla do pozice v lecčems podobné té, v jaké se nacházela její životem prozkoušená holubí dáma. Vánoce jsou pro ni prý temnými časy, protože je stará a osamělá - uzavírá se během nich před světem, vypíná mobilní telefon a společnost ji nedělají holubi, nýbrž její pes. "Lhala bych, kdybych tvrdila, že mě čekají hezké a veselé Vánoce, protože jsem stará a žiji sama. Může to být velice temné. Vypnu si mobil a zhasnu světla. Předem si zapíšu nějaké dobré programy a mám jen svého psa - a skrze svátky to zvládnu tímto způsobem. Nechci znít negativně, ale je to zkrátka jiný druh Vánoc, to je vše."
predstavitelku-samotarske-holubi-zeny-ze-sam-doma-2-potkal-smutny-osud-podobny-jeji-slavne-roli
Brenda Fricker | EVOKE.ie
Její zpověď na rádiovém podcastu se stala rychle virální a fanoušci dokazují, jak jim vánoční série (přesněji řečeno její první dva díly) a postava dobrosrdečné zachránkyně stále leží v srdci. Postoj Brendy Fricker k jinak pozitivně vnímanému ročnímu období je bohužel zcela přirozený optikou mnohých lidí v důchodovém věku, kteří si zůstali jen sami pro sebe, ale vzhledem k jisté podobnosti s její slavnou melancholickou rolí jistě kdekoho přepadá smutek a nostalgie. Sympatické herečce přejeme, ať jsou pro ni nadcházející léta plná pohody a štěstí.