Film o "nejslavnějším" útěku z Osvětimi bude usilovat o Oscara. Na jeho vzniku se podíleli i Češi

Film o "nejslavnějším" útěku z Osvětimi bude usilovat o Oscara. Na jeho vzniku se podíleli i Češi
Správa | https://www.sprava.sk/

Správa: Trailer

Zpráva
Za Českou republiku je producentem snímku Ondřej Zima z Evolution Films a Česká televize. V České republice uvede film do distribuce 28. ledna 2021 společnost Falcon. Potvrzená už je i distribuce v USA, do kin tam Správu uvede renomovaná společnost Samuel Goldwyn Films.
Peter Goldwyn, prezident Samuel Goldwyn Films, k uvedení ve Spojených státech řekl: „Peter Bebjak dokázal citlivě propojit historickou přesnost s osobní zkušeností ústředních postav. Výsledkem je strhující a vizuálně invenční zážitek. Dvojice herců v hlavních rolích dokázala zachytit fyzickou trýzeň života v koncentračním táboře, nebezpečí útěku a pocit trápení, když si uvědomili, že tuto hroznou pravdu svět není připraven přijmout. Je pro nás ctí být součástí tohoto filmu.“ A dodal, že příběh filmu nemá jen regionální rozměr, ale pojednává o celosvětovém tématu.
Jan Nedbal
Jan Nedbal ve filmu Petera Bebjaka Zpráva pojednávajícím o mužích, kteří uprchli z koncentračního tábora a podali zprávu o mimořádných zvěrstvech. | BontonFilm
Správa se bude o Oscara ucházet v kategorii Nejlepší mezinárodní celovečerní film. Mimo USA se bude promítat například i ve Velké Británii, Francii nebo Japonsku, v této chvíli už je potvrzeno sedm zemí.
Snímek Správa vznikl podle autobiografického románu Alfréda Wetzlera s názvem Co Dante neviděl. Hrají v něm herci ze Slovenska, Polska, Německa i České republiky. Producenty filmu je slovenská společnost DNA Production a RTVS, německá Ostlicht Filmproduktion a česká Evolution Films spolu s Českou televizí.
Utekli z pekla na Zemi a předali světu děsivou zprávu. Vzniká film o "nejslavnějším" útěku z Osvětimi
Filmy15. 5. 2019
Utekli z pekla na Zemi a předali světu děsivou zprávu. Vzniká film o "nejslavnějším" útěku z Osvětimi