Demolition Man: Scenárista se rozpovídal o zajímavostech z natáčení, pokračování a třech mušlích

Demolition Man: Scenárista se rozpovídal o zajímavostech z natáčení, pokračování a třech mušlích
Demolition Man | Warner Bros.
Přišla doba, kdy se mezi sebou zdravíme bez podání ruky, maximálně omezujeme kontakt a možná i ten sex bude brzy hlavně virtuální. Že vám to něco připomíná? Přesně takovouhle podobu budoucnosti nastínil v roce 1993 kultovní sci-fi akčňák Demoliton Man se Sylvesterem Stallonem v hlavní roli.
První verzi scénáře k filmu napsali Robert Reneau a Peter M. Lenkov, následně byl k projektu přivolán Daniel Waters, aby ho přepsal a dodal mu humor. Právě on měl největší vliv na výslednou podobu filmu a není se proto čemu divit, že s ním nyní lidé jeho vizi, která se stává realitou, probírají.
Obrázek článku
Waters se tak rozhodl podělit o několik zajímavostí. Pro první film například byla natočena scéna se Stalloneho dcerou, kterou tehdy hrála Elizabeth Ruscio. Ta byla o devět let mladší než Sly a Waters na to téma pobaveně podotkl, že si to evidentně tehdy při obsazování nikdo správně nespočítal, protože dcera měla být (vzhledem k tomu, jak dlouho byl John Spartan v ledu) starší. Scéna byla sice nakonec z filmu vystřižena, tím ale vznikl nový problém. Spartan často o dceři mluvil a diváci při první projekci mylně předpokládali, že ji hraje Snadra Bullock. A měli proto velmi silné reakce na jejich první pokus o sexuální scénu. Tvůrci napřed chtěli problém řešit tím, že zmínky o dceři vypustí úplně, ale to dost dobře nešlo. Zda nakonec nějak zasáhli do výsledného střihu, to Waters neupřesnil. Ale producent Joel Silver už měl plán, jak s její postavou naloží. Chtěl ji ve dvojce a aby ji hrála... Meryl Streep! Historie se ale psala jinak, dvojka nikdy nevznikla a Meryl se nestala akční hvězdou, i když Silver pevně věřil, že právě tohle její kariéra potřebuje.
Kdyby měl Waters na dvojku lákat, má plán na první teaser. "Stallone vejde na záchod, uvidí tam tři mušle, otočí se do kamery a řekne 'Chcete vědět, jak fungují nebo ne?' Pokud začneme znovu točit filmy, možná to natočím."
Tak co říkáte na vizi Demolition Mana 2, kde bychom po boku Slye viděli v roli jeho dcery Meryl Streep? Já osobně posílám do Hollywoodu velké ano! Podle posledních zpráv se navíc prý dvojka opravdu připravuje. Zda se ovšem bude držet toho, co nastínil Waters, to se můžeme jen dohadovat.
demolition-man-2-scenarista-jednicky-se-rozpovidal-o-pokracovani
Demolition Man | če