Autokino v době nouzového stavu. Svítá tuzemskému filmovému průmyslu naděje?

Autokino v době nouzového stavu. Svítá tuzemskému filmovému průmyslu naděje?
Ze sobotní projekce autokina | Artinii
Tvůrci pop-up drive in kina Artinii nalezli bezpečný způsob, jak lidem ulevit a poskytnout aspoň zdání společného prožitku.
Už v sobotu večer se totiž v Praze odehrálo první karanténní drive in kino, které připravil startup Artinii. Pro diváky to byla po týdnech karantény první možnost bezpečného filmového zážitku mimo domov. 38 aut se sjelo na parkovišti Retail Parku Štěrboholy a podívalo se na kultovku Samotáře (2000). Tím prakticky vyčerpalo kapacitu přiděleného parkoviště. Artinii na základě pokynů hygieniků předem informovalo o všech bezpečnostních podmínkách. Jejich dodržování sledovalo bedlivě i crew Artinii.

Reportáž ze soboty:

"Moc jsem si přál, aby to vyšlo. Spojovat lidi zážitkem z filmu je mým přáním už hodně let. Proto jsme s kamarádem Vítkem Krajíčkem založili Artinii. Naše unikátní distribuční technologie je velmi jednoduchá. Drive in kino si tak může s námi domluvit prakticky kdokoliv, a to legálně a ve spolupráci s filmaři," říká Ctirad Hemelík, jeden ze zakladatelů Artinii.com.
Nápad s autokinem vznikl hned na začátku pandemie. Tým v Artinii téměř přes noc vymyslel, jak může předefinovat své služby pro dobu virovou. Kromě drive in kina tak v Artinii vznikl například charitativní projekt pro dětské domovy - Artinii #společně.
prvni-autokino-v-ceske-republice-svita-filmovemu-prumyslu-necekana-nadeje-5
Ze sobotní projekce autokina | Artinii
"Dali jsme tomu všechno," říká Ondřej Kábele, hlavní manažer projektu. "Když děláte něco, co vám dává smysl a co pomůže lidem na chvíli zapomenout na tu situaci venku, tak nekoukáte na hodiny. Hlavní pro nás bylo ujistit se, že celá akce bude bezpečná, a to se nám povedlo. Moc děkujeme za rady odboru hygieny, zastupitelstvu, panu starostovi a paní místostarostce Dolních Měcholup i všem partnerům."
Sobotní drive in kino bylo první akcí svého druhu v této době. Tým Artinii je připraven udělat vše pro to, aby mohli i další zájemci rozjet své vlastní autokino po celé České republice. Lidé se těší na kulturní zábavu mimo domov, takže hlad po kinu je veliký.
prvni-autokino-v-ceske-republice-svita-filmovemu-prumyslu-necekana-nadeje-3
prvni-autokino-v-ceske-republice-svita-filmovemu-prumyslu-necekana-nadeje-1
Zdroj: Artinii