Tyhle hry byste za současné situace rozhodně hrát neměli!

Tyhle hry byste za současné situace rozhodně hrát neměli!
The Last of Us | Ndemic
Ať už jste z výše zmíněných zvolili jakoukoliv možnost, věříme, že to doma všichni ještě nějakou tu chvíli zvládneme a bude líp.
Ať už na svých konzolích či počítačích paříte cokoliv, zde je seznam her, které byste v tuto chvíli asi hrát neměli. Zabývají se totiž tématy, která jsou až příliš podobná naší současné situaci. A jak nám odborníci v současné chvíli radí, nejlepší je se od toho všeho odstřihnout, zprávy sledovat maximálně 2x denně, aby měl člověk přehled, ale nevalilo se toho na něj tolik, aby nepropadal melancholii, panice nebo depresi. Pandemické hry bychom měly vynechat a pustit si spíš něco pozitivnějšího nebo méně přemýšlivého.
The Last of Us
V prvních minutách hry hráč sleduje, jak svět ovládá chaos a jak se lidstvo díky houbě zvané housenice (cordyceps) stává skutečným běsnícím monstrem. Nejmrazivější na tom je fakt, že tato houba skutečně existuje a napadá mravence, ze kterých v přírodě činí jakési zombie. Tvůrce tedy napadlo, co kdyby se tato houba jednoho krásného dne rozhodla, že už jí mravenci nestačí a začne napadat lidi? A hra byla na světě a pokud si to vztáhnete na naší současnou situaci, není to nic moc že? Ostatně tento druh viru má na svědomí s největší pravděpodobností netopýr...
tyhle-hry-byste-ted-hrat-rozhodne-nemeli
Plague Inc: Evolved | Ndemic
Tom Clancy's The Division 2
Tato hra společnosti Ubisoft také není nejlepší volbou pro toto období. Pandemie neštovic zdecimovala světovou populaci a co je ještě horší, byla uměle vyvolána teroristickou skupinou bojující za záchranu planety. Zmíněná Divize se snaží obnovit pořádek, což se ale snadněji řekne než udělá. Lidé jsou zahořklí, naštvaní a formují se do milic. Jedny dávají přednost anarchii, druhé vládnout železnou pěstí. Inu dívat se na to, co by se stalo, kdyby se celý náš systém světa zhroutil také není nejlepší způsob, jak nouzový stav v ČR přečkat.
tyhle-hry-byste-ted-hrat-rozhodne-nemeli-1
Tom Clancy´s the Division: Operation ISAC | Ubisoft
Plague Inc.
Tento realistický simulátor a strategická hra v jednom se až příliš podobá tomu, co každý den sledujeme ve zprávách. Mapy červenají, čísla narůstají... Nejhorší na tom ale je, že úkolem hráče je mor v této hře roznášet a vyhubit lidstvo. Pro někoho by mohlo jít o dobrý trénink na šíření koronaviru, což je asi také důvod, pro je hra v současné chvíli v Číně zakázána. A není se čemu divit, až moc to odpovídá skutečnosti. Takže nehrát, raději smazat! I když nutno říci, že lidstvo je nepoučitelné a má rádo mučení sebe sama. Po propuknutí epidemie v Číně na začátku letošního roku, se Plague stal nejprodávanější hrou na iOS a překonal dokonce i Minecraft! Ohromný zájem hráčů dokonce několikrát způsobil i pád stránek společnosti Ndemic...
tyhle-hry-byste-ted-hrat-rozhodne-nemeli
Plague Inc: Evolved | Ndemic
Pokud souhlasíte, že na tyto hry v tuto chvíli nemáte náladu a víte o těch, které dokonale vyčistí hlavu, sem s nimi! Dobrých tipů na dobrou pozitivní zábavu není nikdy dost!