Premiéry v kinech: Předvánoční nadílka s vůní krve

Premiéry v kinech: Předvánoční nadílka s vůní krve
Černé Vánoce | Universal Pictures / detail plakátu
ČERNÉ VÁNOCE (režie: Sophia Takal)
Černé Vánoce
Remake slasheru z roku 1974 a jeho remaku z roku 2006 míří v předvánoční čas do českých kin. V hlavních rolích mladé dívky těšící se na Vánoce bez mužských protějšků na opuštěném univerzitním kampusu a maskovaný zabiják usilující o jejich krev. Třetí celovečerák Sophie Takal si na RottenTomatoes prozatím vysloužil průměrnou známku 4.75 z 10.

YAO (režie: Philippe Godeau)
Yao
Tahákem dojemné rodinné komedie Yao je známý herec Omar Sy, který ve filmu Philippa Godeaua ztvárnil slavného francouzského herce senegalského původu. Snímek pojednává o třináctiletém Yaovi (L. L. Basse), který žije ve vesnici na severu Senegalu a rád by se setkal se svým hrdinou, slavným hercem Seydou Tallem (Omar Sy). Seydou je pozvaný do Dakaru, aby tam představil svou novou knihu, a po prvé navštíví zemi, ze které pochází. Aby si mladý Yao splnil svůj sen, naplánuje útěk a sám překoná 387 kilometrů, které ho dělí od hlavního města.

CURIOSA (režie: Lou Jeunet)
Curiosa
Milostný trojúhelník v Paříži konci 19. století představuje snímek debutující režisérky Lou Jeunet, která se inspirovala částečně skutečným příběhem, v jehož rámci vznikly vůbec první odvážnější erotické akty v dějinách fotografie. Autorka k tomu dodává: "Film se odehrává v době nástupu amatérské fotografie. Pierre Louÿs byl první člověk v Paříži, který si koupil fotoaparát od Kodaku umožňující vyvolat si vlastní fotografie. V jeho případě to bylo klíčové, protože jeho snímky byly erotické. Do postavy Marie de Régnier jsem se doslova zamilovala na první pohled. Při procházení archivu jsem objevila její erotickou fotku. Byla svou nahotou tak moderní a dívala se na mě tmavýma očima, jako by se dožadovala, aby se stala hrdinkou filmu."

SNĚŽNÁ MELA (režie: Aaron Woodley)
Sněžná mela
A závěrem koprodukční animák pamatující na nejmenší diváky. Sněžná mela se věnuje dobrodružství polárního lišáka, který má neobvyklý sen, stát se nejlepším arktickým doručovatelem zásilek. Jenže hned první zakázka ho přivede do míst, kde operuje zloduch mající v úmyslu srovnat celou Arktidu se zemí. A to lišák Blesk spolu se svými přáteli nedopustí.

Seznam všech prosincových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.