Praha bude opět centrem fantazie

Praha bude opět centrem fantazie
Cosplay na Akiconu (2018) | Monika Babišová
Této zábavné události se přezdívá Akicon, což je festival zaměřený především na japonské animované seriály, mangu a nejrůznější hry. Na své si zde ale jistě přijdou i filmoví fanoušci. Je to festival s dlouholetou tradicí, jeho první ročník se konal již v roce 2006 a od té doby ušel pěkný kus cesty. Z malého soukromého meetingu se stal festival, na který dorazí v průměru kolem 800 nadšených anime fanoušků. Dnešním rokem se očekává nárůst návštěvníků na jeden tisíc. Co vás na Akiconu letos čeká?
jeste-stale-nevite-co-s-volnym-vikendem-12
Cosplay na Akiconu (2018) | Lukáš Frolka
Bude zde spousta zajímavých přednášek, soutěží, her, také se můžete těšit na cosplay dílnu, kde vám odborníci poradí s výrobou prvního kostýmu. Určitě ale neprohloupíte pokud se přijdete podívat i když už nějakou tu tvorbu kostýmů máte za sebou. Vaši cosplay mistři si pro vás připravili spoustu zajímavých rad a tipů jak své kostýmní umění posunout zase o krok dál. Také se můžete přijít podívat na bohaté prodejní stánky s japonskou literaturou či kulinářstvím.
jeste-stale-nevite-co-s-volnym-vikendem-13
Akicon 2018 | Lukáš Frolka
Přijďte se podívat, zasoutěžit si, ochutnávat a kochat se nejen kostýmy s motivy animovaných seriálů. Akicon najdete v KC Zahradě na pražském Chodově od pátku 25. října od 17:00 do neděle 27. října do 15:00.