Zrádci: Věrohodný seriál o obchodu s pervitinem?

Zrádci: Věrohodný seriál o obchodu s pervitinem?
Zrádci | Česká televize
Václav Neužil (II)
Zrádci | Česká televize
O čem to je: David (Cyril Dobrý) nechtěl být informátorem protidrogovky, ale neměl na vybranou. Nikdy neměl podlehnout nátlaku policisty Jana Blažka (Václav Neužil). Nikdy neměl prozradit, co ví o česko-vietnamském obchodě s pervitinem. A docela určitě neměl nikdy zradit svého nejlepšího kamaráda Reného (Sláva Pecháček). Nicméně stalo se. David rychle pochopil, že jsou i horší věci než fakt, že vám jde po krku mafie. Například, když vám jde po krku mafie a policajti zároveň. Nikdo nevěří jemu a on nevěří nikomu. Chce přežít, ale spoléhat může jen sám na sebe a na nezkušenou analytičku Petru Vávrovou (Lenka Krobotová)…
Viktor Tauš
Viktor Tauš
„Scénář minisérie Zrádci byl vyvinut Českou televizí, která pro jeho napsání oslovila Mira Šifru. Výsledkem práce je strhující kriminální příběh, který vedle samotného příběhu fascinuje hloubkou vhledu do jeho vlastního světa. Zrádci scenáristy Mira Šifry jsou příběhem vyprávěným pohledem zevnitř,“ vysvětluje producent a režisér Viktor Tauš (Vodník, Klauni), který natáčení vede spolu s Matějem Chlupáčkem (Profesor T., Polednice).
Minisérie Zrádci je doposud nejnáročnějším počinem Viktora Tauše pro Českou televizi. Proto k projektu přizval Matěje Chlupáčka, který režíruje 2 z 6 dílů série a podílí se na vzniku kriminálky též coby koproducent. Tauš se svým týmem se ve Zrádcích dívá pod ruce jak protidrogové policii, tak vařičům drog, dealerům i narkomanům. "Je to uzavřený kruh, který je ve svém smyslu šťastný až do chvíle, než ho naruší policie. Pro policisty toto představuje absenci satisfakce. Nikoho nepomstí, nedočkají se vděku," popisuje Tauš.
Zrádci
Matěj Chlupáček