Stopařův průvodce se dočká nového zpracování

Stopařův průvodce se dočká nového zpracování
Stopařův průvodce po Galaxii | Touchstone Pictures
Práva ke zfilmování získala služba Hulu. Hlavním tvůrcem seriálu je Carlton Cuse, který pověřil Jasona Fuchse, aby napsal scénář. A nebude to jednoduchý úkol, Stopaře se pokusili filmaři zpracovat již několikrát v podobě seriálu, divadelních her i filmu z roku 2005, na jehož scénáři pracoval sám Douglas Adams. Žádná z těchto adaptací ale nikdy nesplnila očekávání všech milovníků této knižní série. Ta vznikla původně v podobě rozhlasové hry, kterou Adams napsal pro BBC v roce 1978. V roce 1979 se rozhodl pro adaptaci prvních 4 dílů hry do podoby knihy. Nakonec vznikla trilogie o pěti knihách s názvy Stopařův průvodce Galaxií,Restaurant na konci vesmíru,Život, vesmír a vůbec,Sbohem, a díky za ryby aPřevážně neškodná.
stoparuv-pruvodce-se-docka-noveho-zpracovani
Stopařův průvodce po Galaxii | Touchstone Pictures
Pro připomenutí uvádíme anotaci knihy: Tato bravurní parodie na sci-fi je dnes již klasické dílo. Komplikovaný a originální příběh začíná zničením Země, která musí udělat místo nové galaktické dálnici. Hlavní hrdina příběhu, docela obyčejný pozemšťan jménem Arthur Dent, má to štěstí, že s pomocí svého přítele Forda Prefecta, údajně nezaměstnaného herce, z něhož se vyklube mimozemšťan, stopne kosmickou loď, a tak se mu podaří uniknout z místa katastrofy...
Yasiin Bey, Sam Rockwell, Martin Freeman, Warwick Davis
Stopařův průvodce po Galaxii | Touchstone Pictures
Hulu zatím plánuje první sezónu, která by měla čítat 10 nebo 12 epizod. Zda bude každá řada věnována jednomu knižnímu dílu, nevíme. Počkejme si tedy na bližší informace. Hlavně nepropadejte panice!
Poznáte herce v ikonických siluetách? II. část