Nejšílenější LGBT cenzury: Důvod, proč není Freddie Mercury oblíbený po celém světě

Nejšílenější LGBT cenzury: Důvod, proč není Freddie Mercury oblíbený po celém světě
Freddie Mercury (Rami Malek) ve filmu Bohemian Rhapsody | Twentieth Century Fox
U nás se nad homosexualitou hlavního hrdiny pozastavil jen málokdo. Proč taky? Film je biografický a má popisovat důležitou část života jednoho z nejslavnějších frontmanů všech dob. Ne každý stát na to ale pohlíží stejně a není podle něj na škodu do této biografie "malinko" zasáhnout a upravit si ji k obrazu svému.
nejsilenejsi-lgbt-cenzury-v-cine-by-si-mercury-nezazpival-8
Queen | Twentieth Century Fox
Mezi takové státy patří hlavně Čínská lidová republika, která z filmových scén zcela vycenzurovala jakýkoliv homosexuální podtext. Informovala o tom agentura AP (Associated Press), podle níž se to tamním fanouškům vůbec nezamlouvalo. Z filmu byly zcela vystřiženy zmínky o Freddieho sexualitě a nemoci.
nejsilenejsi-lgbt-cenzury-v-cine-by-si-mercury-nezazpival-9
Freddie Mercury (Rami Malek) | Twentieth Century Fox
Čínské publikum si na to velmi stěžovalo, ale přesto s rozhodnutím vyšší moci nic nedokázalo udělat. V čínské verzi Bohemian Rhapsody tak chybí jakékoliv zmínky ohledně sexuálního vztahu Mercuryho (Rami Malek) s jeho nejlepším přítelem Jimem Huttonem (Aaron McCusker). Scény ohledně AIDS byly úplně vystřižené nebo alespoň ztlumené. Tento fakt je ale přinejmenším zvláštní, protože zatímco osoby patřící do těchto menšinových skupin (LGBT) jsou v Číně rozhodně méně tabu než jiná témata, tak v médiích jsou jakékoliv zmínky stále prakticky nepřítomné, poznamenala AP.
nejsilenejsi-lgbt-cenzury-v-cine-by-si-mercury-nezazpival-3
Paul Prenter (Aaron McCusker) a Freddie Mercury (Rami Malek) | Twentieth Century Fox
Jaký je váš názor na přítomnost LGBT komunity (lesby, gayové, bisexuálové a transgender osoby) ve filmových snímcích? Znáte nějaké filmy, ve kterých je toto téma rozebíráno? Napište svůj názor a pohled na věc.