TOP kina USA: Alita pláče, její obří oči sežehli animovaní draci

TOP kina USA: Alita pláče, její obří oči sežehli animovaní draci
Alita: Bojový anděl | 20th Century Fox
Finále trilogie si během otvíráku došlo pro skvělých 55,5 milionů, což je rekord série a současně druhá nejlepší tržba pro animák v únoru (prvenství drží s 69 miliony LEGO příběh). Celosvětově má Jak vycvičit draka 3 už nyní na kontě 275 milionů a to film teprve čeká start v Číně. Studiu se vyplatilo v reklamě hrát na strunu nostalgie i snížení rozpočtu (jednička stála před devíti lety 165, trojka nyní jen 129). Minimálně půl miliarda by měla být jistá.
Na druhé místo se propadla Alita, které po nadějném opening víkendu rychle došel dech. Propad o 58% znamená 12 milionů a průběžné US tržby 60 milionů. Žádná sláva a už je jisté, že doma se Alita nad 100 milionů nepodívá, což film oficiálně zařadí v zámoří do kolonky propadáků. ALE, ve světě se filmu slušně daří, v Číně debutoval za 62 milionů a celkově má zatím 263 mega. Pořád je třeba ještě hodně dolarů, aby se film dostal do plusu, šance na to, že se dočkáme dvojky, ale stále žije. Držme palce.
Další novinkou v TOP10 je biografické drama Fighting With My Family, které se dočkalo rozšířené distribuce. Důvod k oslavám to ale není. Film má velmi dobré recenze a velké promo mu dělal Dwayne Johnson, který v něm hraje jednu z vedlejších rolí a hlavně je pod filmem podepsán jako producent. Diváci ale tentokrát za svým oblíbencem nešli a snímek otevřel za pouhých 8 milionů na čtvrtém místě. Rozpočet byl naštěstí jen 11, takže to Rocka nebude stát jeho obří kalhoty. Ukázalo se ale, že i on není všemocný.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Jak vycvičit draka 3
Souboj s rodinou