Fanoušci knih Roalda Dahla se mohou radovat, jeho díla se ujme Netflix

Fanoušci knih Roalda Dahla se mohou radovat, jeho díla se ujme Netflix
| Netflix
Nyní přišel na řadu ve velkém stylu produkující Netflix a rozhodl se, že vytvoří nové animované seriály podle díla tohoto slavného autora. Mělo by jít o sérii miniseriálů, které vždy zpracují dané dílo.
fanousci-knih-roalda-dahla-se-mohou-radovat-jeho-dila-se-ujme-netflix-a-vytvori-podle-nej-animovany-serial-1
| Netflix
„Naším úkolem je, aby si mohlo co nejvíce dětí po celém světě užít jedinečná kouzla a pozitivní poselství Roaldových příběhů,“ uvedla vdova po spisovateli Felicity Dahlová. „Partnerství s Netflixem je velikým krokem k tomu, abychom to mohli uskutečnit. Pro Dahlovu společnost Roald Dahl Story Company jde o novou kapitolu a já vím, že by byl Roald nadšený.“
fanousci-knih-roalda-dahla-se-mohou-radovat-jeho-dila-se-ujme-netflix-a-vytvori-podle-nej-animovany-serial
| Netflix
Natáčení by mělo začít již příští rok. A je na co se těšit. Netflixu se totiž podařilo získat práva na tato Dahlova díla: Karlík a továrna na čokoládu, Matylda, Velikanánský krokodýl, Karlík a velký skleněný výtah, Prevítovi, Obr Dobr, Kouzelný prst, Jirkova zázračná medicína, Kluk: Příběhy z dětství a mnoho dalších. Nezdá se vám, že ve výčtu chybějí knihy Čarodějnice, Fantastický pan lišák a Jakub a obří broskev? Je to proto, že Netflix k nim nezískal práva. Čarodějnice navíc čeká nové filmové zpracování, které by prý mohl natočit Robert Zemeckis.
Otázkou je, jaký formát animace filmaři zvolí a zda se budou snažit navázat na ilustrace z knih odQuentina Blakeanebo půjdou vlastní originální cestou.
Mark Rylance
Fantastický pan Lišák