Chtěla se přiživit na kariéře Johnnyho Deppa a místo toho natočila největší propadák dekády

Chtěla se přiživit na kariéře Johnnyho Deppa a místo toho natočila největší propadák dekády
Amber Heard | Potemkine Films
Amber Heard to každopádně zkouší na velkém plátně už poměrně dlouho a mysteriózní thriller Londýnská pole z roku 2018, natočený podle stejnojmenné knižní předlohy, měl být jednou ze vstupenek do první ligy.
Produkce filmu začala v Londýně v roce 2013, po téměř dekádě odkládání, kdy se u projektu střídali různí režiséři. Nakonec se povedlo ukořistit pro obsazení Heard, Billyho Boba Thorntona a Caru Delevingne. Heard byla v té době ještě vdaná za Johnnyho Deppa, takže si její slavnější manžel přirozeně střihl ve filmu cameo (teď z toho musí mít hodně smíšené pocity). Uvedení do kin později zdrželo několik žalob, jedna mimo jiné namířená producenty proti samotné Heard, která si rozmyslela, že ve filmu - navzdory podepsané smlouvě - nechce být nahá a scény nechala vystřihnout. Průtahy zdržely premiéru o více jak dva roky, přičemž už v roce 2016 se mluvilo o tom, že je výsledek extrémně nepodařený. A to se nakonec potvrdilo.
Amber Heard
Amber Heard – Aquaman (2018) | Warner Bros.
Když Londýnská pole vstoupila na konci roku 2018 do amerických kin, odnesla si přímo zdrcující recenze (na Rottentomatoes má vzácných 0% (přičemž průměrná známka z recenzí je 2.66 z 10) a startovní tržby filmu byly ty vůbec nejhorší za posledních deset let. Film si za tři dny promítání odnesl z 630 kin pouhých 168,575 dolarů. Hůře si v poslední dekádě vedlo jen v v roce 2008 drama Proud American (to mělo za víkend z 750 kin 131,357 dolarů). Pro Londýnská pole šlo mimochodem v rámci celkových statistik o druhý nejhorší výsledek od poloviny osmdesátých let. Pořádný průšvih.
Možná, kdyby se Heard pořádně věnovala hraní, udělala by lépe. Ostatně, sám Depp přišel s tím, že herečka naopak napadala jeho a k její smůle její násilnou povahu potvrdili i jiní lidé. Současně se jí vymstilo angažování vyhlášeného soukromého detektiva Paula Barresiho, který měl na jejího ex najít nějakou špínu. Místo toho Barresi uvedl „Bohužel se mi nepodařilo se mi najít nikoho, kdo by na něj řekl křivé slovo. Spíš ho chválili, že má opravdu velké srdce." Heard má bezpochyby look, který by z ní mohl udělat hvězdu první velikosti. S takovou toho ale možná v Hollywoodu nikdy nedosáhne.
Amber Heard, Johnny Depp
Rumový deník
Památné filmy Johnnyho Deppa