Islandský "Palach" chtěl zabít ministra. Mrazivá detektivka jde do druhé série

Islandský "Palach" chtěl zabít ministra. Mrazivá detektivka jde do druhé série
V pasti | RVK
Tvůrce seriálu Baltasar Kormákur těžil z toho, co mu jeho domovina nabízí plnými doušky; seriál je totiž protkaný nejen velmi napínavým a propracovaným příběhem, jehož konec skutečně překvapí, ale i tajemnem samotného Islandu, jeho kulturou a povětřím. Dusivá atmosféra je podtržena krutostí a nevlídností počasí, které mrazí do morku kostí.
kormakur-natocil-pokracovani-islandskeho-thrilleru-v-pasti
V pasti | RVK
Úspěch seriálu V pasti zcela logicky znamenal, že se tvůrci pustí do další série. Tentokrát ale prý bude sněhu méně. Stejně jako v prvním případě bude mít série 10 dílů po 55 minutách. Do hlavní role inspektora Andriho se vrátí Ólafur Darri Ólafsson, který bude spolu se svými kolegy (Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar Eggert Sigurðsson) vyšetřovat komplexnější a náročnější případ vraždy. Andri pracuje na svém starém místě v Reykjavíku, když mu je svěřen kontroverzní a vysoce politický případ: chudý ovčák z islandské vysočiny se zapálil před velitelstvím hlavního města a snažil se zabít ministra hospodářství. Pátrání zavede Andriho do vzdáleného údolí na severu ostrova. Malebná horská krajina se ukazuje jako místo horkého konfliktu: místní farmáři bojují proti zájmům mezinárodních obchodních žraloků, kteří baží po rozšíření nejmodernějšího geotermálního centra.
kormakur-natocil-pokracovani-islandskeho-thrilleru-v-pasti-1
V pasti | RVK
„Zápletka bude odlišná,“ uvedl na adresu projektu Kormákur. „Lidé nebudou tentokrát chyceni v pasti počasím, ale psychikou. Rozhodli jsme se představit aktuální problémy důležité pro Islanďany. Půjde o kriminální seriál se sociálním podtextem na pozadí krásné islandské divočiny, což z něj učiní vizuálně ohromující dílo.“
Premiéru by měla mít druhá řada seriálu V pasti na konci letošního roku a můžeme jen doufat, že ČT 2 se ho opět rozhodne vysílat.

Trailer na 1. řadu seriálu:

V pasti