Jedna z "šéfek" kampaně #MeToo sexuálně zneužila nezletilého herce

Jedna z "šéfek" kampaně #MeToo sexuálně zneužila nezletilého herce
Jimmy Bennett a Asia Argento ve filmu Srdce je zrádná děvka (2004) | Palm Pictures
Jimmy Bennett, Chloë Grace Moretz
Jimmy Bennett v nekorektní hollywoodské komedii Mládeži nepřístupno (2013) | HCE
Zprávu přinesl deník The New York Times s tím, že herečka nedávno 5 let starou událost urovnala zaplacením sumy 380 tisíc dolarů. Herecký kolega Asie Argento Jimmy Bennett byl dle informací deníku sexuálně zneužit v kalifornském hotelu, bylo mu 17 let (tedy pod zákonem) a dle vlastních slov po poklavním styku utrpěl trauma a poškodilo to jeho kariéru. Oba zmiňovaní se na poli filmu společně objevili již v roce 2004 ve snímku Srdce je zrádná děvka, který Argento režírovala a kde ztvárnila roli prostitutky. Bennett zde hrál jejího syna.
Největší skandál Hollywoodu? Vlivný producent Harvey Weinstein obviněn z obtěžování žen a znásilnění
Téma12. 10. 2017
Největší skandál Hollywoodu? Vlivný producent Harvey Weinstein obviněn z obtěžování žen a znásilnění
The New York Times dále píše, že Asia Argento s hercem spor mimosoudně urovnala nedlouho poté, co loni v říjnu vystoupila jako hlavní tvář kampaně za sexuální predátorství producenta Harveyho Weinsteina, který ji před 20 roky znásilnil na festivalu v Cannes.
Pikantní je též informace zmiňovaných novin, v nichž se uvádí, že redakce The New York Times má k dispozici společné foto Asie Argento s Jimmym Bennettem v posteli. Že by si tu "někdo" s "někým" vyřizoval účty? Není ovšem bez zajímavosti, že to byly tytéž noviny, které loni na podzim celou kampaň "nakoply". Pokud je nicméně skutečnost, že Argento Bennetta zneužila, pravdivá, měla by vlajkovou loď #MeToo okamžitě opustit. Kdy se ozvou další mladí a "zneužití" herci?