Nový Venom je v podstatě Spider-Man, akorát s Tomem Hardym v hlavní roli

Nový Venom je v podstatě Spider-Man, akorát s Tomem Hardym v hlavní roli
Venom | Sony
Brock aka Venom k smrti Spider-Mana nenáviděl, i to ale postupem let padlo (hlavně proto, že vznikla jiná, podstatě zajímavější a drsnější symbiotická postava - Carnage). Venom se později stal neutrální postavou, která může konat dobro i zlo. Film se toho podle všeho hodlá držet, strukturou (pokud budeme vycházet z traileru), ale až extrémně připomíná Spider-Mana:
Venom
Filmový Venom je příběhem novináře Eddieho Brocka (Tom Hardy), který se omylem stane hostitelem mimozemského symbionta, který mu dodá speciální schopnosti. A také nevypočitatelnost, jíž je Venom proslulý. Po krku mu jde zlovolná společnost, která si na symbionta nárokuje práva a nemůže chybět nějaký ten zástupce něžného pohlaví pro romantickou linii. V tomhle případě mluvíme o Anne Weyingová v podání Michelle Williams, právničce a ex-manželce Brocka, která se v komiksu dokonce sama stala She-Venomem.
Neříkám, že první plnohodnotný trailer na Venoma nefunguje (rozhodně potěší, že konečně ukazuje charakter v plné síle), kdyby se ale černý kostým vyměnil na ten červenomodrý od Spider-Mana, na vyznění by to vlastně nic nezměnilo. Což je jednoznačná škoda. Filmový Venom má šanci dodat postavě jedinečnou tvář. A to se první upoutávce vážně nepodařilo.
Komiksového Venoma uvede společnost Falcon do českých kin 4. října 2018 a to jak v originálním znění s českými titulky, tak s dabingem.
Tom Hardy
Tom Hardy | Sony