Recenze: Labyrint: Vražedná léčba nabízí přepálenou akci ve stylu Rychle a zběsile

Recenze: Labyrint: Vražedná léčba nabízí přepálenou akci ve stylu Rychle a zběsile
Labyrint: Vražedná léčba | CinemArt
Thomas a spol. se tentokrát musejí vloupat do opevněného Posledního města, kde je vězněn Minho, protože... Protože je kámoš.
Pokud si je nepamatujete, doporučuji přečíst moje recenze předchozích dvou dílů (recenze prvníhorecenze druhého), protože trojka je jim hodně podobná. Především v tom, že pořád je nepochopitelné, o čem to je, proč všichni dělají to, co dělají, a proč jsou všichni idioti.

Trailer:

Labyrint: Vražedná léčba
V zájmu pochopení děje jsem si na Wikipedii přečetl děj stejnojmenné knihy, a musím konstatovat, že děj filmu s ní nemá naprosto nic společného! Ani v těch nejhrubších obrysech. Mimo jiné se (na rozdíl od knihy) ve filmu nevyskytuje žádné bludiště a žádný sníh. Společné je jen to, že se v obou verzích vyskytuje nějaká nákaza, a že někteří hrdinové mají stejná jména.
Výsledek je ale o trochu snesitelnější než první dva filmy, protože působí o dost výpravnějším dojmem. Místo travnatého palouku nebo ruin zde nyní máme supermoderní velkoměsto s milionem obyvatel, a místo věčného utíkání se tentokrát dočkáme několika výpravných akčních scén. Ty jsou sice také naprosto dementní, ale jsou zábavné podobně jako třeba novější díly Rychle a zběsile.
Vzhledem k úmorné délce (přes 140 minut) nemohu film s čistým svědomím doporučit, ale pokud máte zrovna náladu na výpravnou blbost, mohli byste ho vydržet.
Hodnocení: 50%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE