Tajemství a smysl života. Ten film mne úplně rozsekal

Tajemství a smysl života. Ten film mne úplně rozsekal
Tajemství a smysl života | VAC
Když jsem doběhl svůj odpolední „zdravotní běh“, zazvonil telefon a ozval se producent Petr Vachler. Potřeboval poradit s aplikací MMS pro svého psa, a tak jsme se domluvili na krátké schůzce v neděli. V neděli pan Vachler dorazil a začali jsme si povídat o zdraví jeho psa, poté se rozhovor stočil na různé další věci a také na jeho zřejmě životní, dlouho připravovaný film.
Barbora Seidlová, Josef Polášek
Tajemství a smysl života | VAC
Do tohoto filmu jsem „přispěl“ tím, že jsem přivezl Jima Humbla, který zde před několika lety v ateliérech Vachler Art Company natočil rozhovor. To bylo mé první setkání s Petrem Vachlerem. Poté jsme se sešli asi za rok na krátké schůzce, kde bylo hlavní náplní používání MMS, a poté ještě jednou, kdy jsem mu přivedl mého spolupracovníka s neuvěřitelnými zážitky, kterého znám řadu let a kterého si nesmírně vážím za jeho čestnost. Od té doby jsme se s Petrem pouze párkrát náhodně potkali. Proč tohle píšu? Abyste viděli, že s panem Vachlerem nejsme žádní dlouholetí přátelé, že se známe v podstatě krátce. V průběhu nedělního rozhovoru padlo z jistého důvodu spontánní pozvání na pracovní projekci filmu. Že tam prý bude jeho tým, co na filmu dělá, hlavní sponzor filmu Karel Janeček a pár dalších lidí, ale že jde o nehotový film, ať s tím počítám a tak ho hodnotím.
tajemstvi-a-smysl-zivota-ten-film-mne-prominte-mi-ten-vyraz-uplne-rozsekal
Tajemství a smysl života - Bára Seidlová, koproducent Karel Janeček a Petr Vachler
S velkým nadšením jsem souhlasil a ihned zrušil svůj pracovní pondělní program. V pondělí jsem tedy ve 12.10 dorazil do Cinemas Hostivař v Praze, kde se měla projekce odehrát. S Petrem Vachlerem jsme se pozdravil, když jsem ho v chůzi míjel při rozhovoru s J anem Budařem, který ve filmu hraje. Posadil jsem se na volnou lavičku k lidem, kteří na filmu pracují, a po chvíli přišel Jan Budař a sedl si ke mě. Jinde nebylo volno, tak musel.
Barbora Seidlová, Jan Budař
Tajemství a smysl života | VAC
Bylo o čem si povídat, MUDr. Jana Budařová, sestra Jana Budaře nám do NR dlouho psala skvělé články o léčivém konopí a poznali jsme se i osobně, když nám přednášela na Spirit of Health Prague před ně- kolika lety. Pan Vachler si po chvíli k nám přisedl, neboť se čekalo na Karla Janečka, který měl zpoždění. Zhruba 40 minut jsem tedy pana Budaře a pana Vachlera měl sám pro sebe a bylo to skvělé povídání. Oba jsou to podle všeho velmi hluboce přemýšlející lidé. Po příjezdu Karla Janečka se všichni odebrali do sálu a po krátkém úvodu pana Vachlera, který byl spíše pracovní, projekce začala. Už v pátek večer jsem přemýšlel, jak autorovi sdělím, když se mi ten film nebude líbit. Je to jeho velký projekt, film stál už strašné peníze a ještě bude... Potom jsem si ale řekl, že se tím nebudu zabývat a že mu prostě řeknu nebo později napíšu svůj názor, i když se mi to nebude líbit. Film má pracovní název Tajemství a smysl života.
Žaneta Tomášková, Ctirad Hemelík, Petr Vachler
Tajemství a smysl života - Žaneta Tomášková (poznáte pomocnou režisérku?.. hvězda filmů Chobotnice z II. patra, Lucie, postrach ulice) koproducent Ctirad Hemelík a režisér Petr Vachler | VAC
Projekce trvala 2 hodiny 15 minut. Když film končil, zoufale jsem nechtěl, aby už skončil. Ten film mne, promiňte mi ten výraz, úplně rozsekal. Je skvělý, je v mnoha okamžicích neuvěřitelně, opravdu neuvěřitelně silný. Podle pana Vachlera zbývá dodělat cca 40 % filmu. Už nyní ale za sebe mohu prohlásit, že tento film je tím nejsilnějším, co jsem za svůj život viděl.
ten-film-mne-prominte-mi-ten-vyraz-uplne-rozsekal
Tajemství a smysl života -Jan Budař, Andrea Kerestéšová a Bára Seidlová
Přestože šlo o nehotový film, pracovní verzi, jsem rád, že jsem k němu přispěl ultrapidimalým dílem, že jsem Jima Humbla do Prahy na natáčení přivezl. Plány s filmem má Petr Vachler veliké a podle mého názoru zcela právem. Bude to úžasné dílo.
Autor textu: Pavel Eiselt, vydavatel a redaktor Nové Regeny
http://tajemstviasmyslzivota.cz