Upíři a lykani míří do televize - Underworld dostane seriálovou verzi

Upíři a lykani míří do televize - Underworld dostane seriálovou verzi
Což vedlo k úspěšné sérii, která se postupně rozrostla v pět dílů. A zatímco ten předposlední s podtitulem Probuzení ohromně zaválel (tržby 160 milionů dolarů, což je nejvíce z celé série), loni uvedené Krvavé války naopak zklamaly. Snímek si celosvětově odnesl jen 81 milionů, což je ze všech dílů nejméně. Studio stále něco málo vydělalo (film moc nestál), diskuze o případném šestém díle ale okamžitě ustaly (a to navzdory tomu, že Kate Beckinsale v rozhovoru projevila o hraní v dalším pokračování zájem).
Bylo otázkou, jakým směrem se Underworld posune dál. Přeci jen jde o silnou značku a takových se producenti neradi vzdávají. Svého času se mluvilo o seriálové verzi a když je nyní šestý film u ledu, televizní seriál se vrací ke slovu. Pohlídá ho sám Len Wiseman, režisér prvních dvou dílů a scenárista/producent celé série. K seriálu uvedl následující: "Nebude se držet stylu, který nastavily filmy... Nechci tvrdit, že bude dospělejší, ale rozhodně nebude tak komiksově pojatý, ať už jde o tón nebo postavy."
Asi dává smysl, že se bude v rámci stylizace držet seriál při zemi. Ostatně, autoři budou mít nepochybně k dispozici výrazně skromnější rozpočet než jakým disponovaly filmy. A jak to vypadá s možnou případnou účastí Kate Beckinsale? O tom bohužel nepadlo ani slovo. Pokud se ale seriál vydá vizuálně vlastní cestou, Selene u toho s největší pravděpodobností nebude.
Víte že...
... se poslední díl série Underworld natáčel v České republice? Česká stopa je i u prvního dílu. Ten se sice celý točil v Maďarsku, na přebalu DVD a filmových plakátech jsou nicméně v pozadí vidět pražské Hradčany.