Mejdan, na který se nezapomíná. Fanoušci Kouře, Gymplu a Cesty z města mohou pařit s Vorlem

Mejdan, na který se nezapomíná. Fanoušci Kouře, Gymplu a Cesty z města mohou pařit s Vorlem
Tomáš Vorel | A-Company Czech
Tomáš Vorel
Tomáš Vorel | A-Company Czech
Autor kultovního Kouře (1990), Cesty z města (2000) nebo Gymplu (2007) proslul jako jeden z mála, který si točí zcela po svém a ani po téměř 30 letech nepolevil. Vypořádal se s producentskými obtížemi i filmovými piráty, komerční úspěch zaznamenal především díky "sprejerskému" Gymplu. Režisér, scenárista, producent, kameraman a herec Tomáš Vorel má oddaný zástup fanoušků a přátel, kteří chtějí jeho jubileum zpětně oslavit a podpořit ho v další práci.

Gympl: Celý film zdarma

Gympl
Oslava je v plánu na 3. října do pražského kina Lucerna. Vstupenky si můžete pořídit na crowdfundingovém webu. Výše příspěvku záleží jen na vás. Kromě účasti na mejdanu máte šanci získat DVD s filmem Tajemství divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa (2016), novou knihu o Vorlovi nebo účast na natáčení připravovaného filmu Cesta domů.
Tomáš Vorel, Eva Holubová
Eva Holubová a Tomáš Vorel na premiéře filmu Cesta do lesa. | 2media.cz
„Kdo přijde, tomu se podepíšu, kamkoliv bude chtít,“ slibuje Tomáš Vorel. Na „sklepáckém“ večírku proběhne i slavnostní křest knihy. Ta vyjde na podzim v nakladatelství Pražská scéna a připravuje ji Jan Dvořák.
„Oslava je zároveň i prologem k přehlídce filmů Tomáše Vorla. V Lucerně si na plátně promítneme Pražskou pětku,“ prozrazuje jeden z organizátorů Petr Koza. Návazná retrospektiva filmů Tomáše Vorla pak bude probíhat v pražském kině Atlas v rámci festivalu 3KINO a to včetně krátkých filmů natočených v letech 1978 – 1986. Většina projekcí se uskuteční za přítomnosti autora.
Pražská 5