Smrt není konečná aneb Seznamte se s hrdiny nové pixarovky Coco

Smrt není konečná aneb Seznamte se s hrdiny nové pixarovky Coco
Jeho rodina však jakoukoliv muziku kvůli pohnuté historii odmítá. Navzdory prazvláštnímu zákazu se ale Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze prosadit svůj talent se nakonec ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu, aby odhalili skutečný příběh Miguelovy rodiny. 
Takto zní zápletka filmu Coco (2017) a nyní je na čase seznámit se s hlavními hrdiny. Jistě, v centru všeho dění je chlapec Miguel, ale kromě něj se seznámíme i s dalšími postavičkami. Tak například Dante. Dante je pouliční pejsek a nejlepší Miguelův přítel, který ho doprorovází i do Říše mrtvých. Dante je Mexický naháč, národní mexický pes, který je považován za strážce, léčitele a průvodce do záhrobí.
seznamte-se-s-hrdiny-nove-pixarovky-coco-a-dalsimi-zajimavostmi-ktere-nas-ve-snimku-cekaji-4
Pepita je duchovní zvíře Miguelovy praprababičky v záhrobí. Je to tzv. alebrije, zvíře stvořené hned z několika zvířat. Tvorbou alebrijes proslul mexický malíř Pedro Linares, jehož dílem je postava Pepity inspirována. Pepita má orlí křídla, lví tělo, ocas ještěrky a hraje krásnými veselými barvami. V Říši mrtvých má alebrije každý člověk. Naneštěstí pro Miguela má Pepita za úkol pomáhat Miguelově rodině ho najít a zabránit mu udělat cokoliv, s čím jeho rodina nesouhlasí.
seznamte-se-s-hrdiny-nove-pixarovky-coco-a-dalsimi-zajimavostmi-ktere-nas-ve-snimku-cekaji
Na cestě po Říši mrtvých bude Miguela doprovázet ještě jeden hrdina – kostlivec Hector, na kterého jeho rodina již téměř zapomněla. Hector je svůj, ale má dobré srdce.
seznamte-se-s-hrdiny-nove-pixarovky-coco-a-dalsimi-zajimavostmi-ktere-nas-ve-snimku-cekaji-5
Pojďme ale k oné tolikrát zmiňované Říši mrtvých. Panují v ní určitá pravidla a její stavba je úžasně promyšlená. Ti, kdo zemřeli, získají alebrijes, duchovní průvodce a obvykle zůstávají pohromadě s ostatními členy rodiny. V Říši mrtvých musí zemřelí zůstat do Dne mrtvých, tehdy mohou vyjít na svět a popovídat si se svou rodinou. Má to ale jednu podmínku, rodina musí zemřelému na oltáři vystavit jeho fotografii. Žít ve vzpomínkách je pro všechny v Říši mrtvých velmi důležité. Sama říše je na tom postavena. Je plná barevných paprsků světel a stále roste. Její základy jsou postaveny na pradávných obydlích a stále rostou, pokrok obydlí odpovídá časovému období, ve kterém dotyčný člověk zemřel.
seznamte-se-s-hrdiny-nove-pixarovky-coco-a-dalsimi-zajimavostmi-ktere-nas-ve-snimku-cekaji-1
Stěžijním prvkem celého filmu je samozřejmě rodina. Může být požehnáním, ale i prokletím, zvláště pokud trvá na tom, abyste dělali něco, co nechcete. Bude tedy na Miguelovi, aby si uvědomil, že jeho milující rodina je tu pro něj za všech okolností a to na obou stranách mostu mezi mrtvými i živými a že je to právě ono rodinné tajemství, které musí poznat, aby ho mohl použít a určit si svůj vlastní osud.
seznamte-se-s-hrdiny-nove-pixarovky-coco-a-dalsimi-zajimavostmi-ktere-nas-ve-snimku-cekaji-2
seznamte-se-s-hrdiny-nove-pixarovky-coco-a-dalsimi-zajimavostmi-ktere-nas-ve-snimku-cekaji-3
Snímek režírují Lee Unkrich a Adrian Molina. Tuzemská premiéra filmu Coco je v plánu na 18. ledna 2018.