US tržby: Série Divergence poprvé u diváků výrazně narazila

US tržby: Série Divergence poprvé u diváků výrazně narazila
Zootropolis: Město zvířat
Jednička uhrála od amerických kritiků na Rottentomatoes 40% a z českých recenzí si odnesla známku 54%. Dvojka klesla na "rajčatech" na 29%, u nás si naopak o procento polepšila. Trojka dostává nejvíce pohlavků ze všech. Aliance, označovaná za nejzbytečnější díl série, má zatím od našich recenzentů 45% a na Rottentomatoes dokonce jen 10%. To už je děsivá bilance. A nejspíš na tom něco bude, protože filmu ubyli i diváci.
První díl svého času startoval za 54 milionů dolarů. Dvojka za 52, tudíž se toho moc nezměnilo. Třetí díl má 29. A to je rozhodně málo (dvakrát tolik na třetí díl rozjeté série, kde by naopak měli fanoušci stoupat). Studio už na dalším (finálním) zářezu dělá a nepochybně ho vlažném startu neodpíská. Natáčení ale pravděpodobně nebude z nejrůžovějších (to si pište, že po tomhle budou producenti tvůrcům extrémně dýchat za záda). Od úplného debaklu zachraňuje film zbytek světa, kde již stihl urvat dalších 60 milionů. O propadák by tedy jít nemělo. Na nějaký hit to ale tentokrát taky nevypadá.
Zootropolis: Město zvířat
Zootropolis: Město zvířat
Aliance svým vlažným startem nestačila na první místo, kde znovu vládne Zootropolis: Město zvířat. Animovaná událost roku (víme, že je teprve březen, ale 99% na Rottentomatoes těžko někdo letos dokáže překonat). A není to jen o nadšených recenzích. I diváci si film zamilovali, třetí víkend mu dopřáli dalších 37 milionů a celosvětově již snímek líže 600 milionů dolarů.
Jedinou další novinkou v TOP10 je drama Miracles from Heaven, které skončilo třetí. Jde o další náboženskou agitku (v Americe podobné kousky zkrátka milují), kde je tentokrát vyprávěn prý slavný příběh dívky, která měla nevyléčitelnou nemoc, pak spadla ze stromu a po ráně do hlavy se uzdravila. Nedělám si legraci, přesně o tohle ve filmu jde (a ano, nikdy dřív jsem o téhle "světoznámé slavné story" neslyšel). Film dopadl v hodnocení průměrně a vyškemral od věrných věřících startovné za 14 milionů (respektive 18, neboť se hrál v kinech už od středy). Náklady byly 13, takže studio může slavit.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.