Blíží se premiéra filmu o Filipovi Topolovi, géniovi undergroundu. Přinášíme SOUTĚŽ o lístky do kina a další ceny.

Blíží se premiéra filmu o Filipovi Topolovi, géniovi undergroundu. Přinášíme SOUTĚŽ o lístky do kina a další ceny.
Takovej barevnej vocas letící komety
Jeho autoři pátrali v archivech, mezi Topolovými nejbližšími a podařilo se jim dát dohromady působivý dokumentární snímek, jdoucí ve šlépějích jedinečné osobnosti tuzemské umělecké scény. Na té se Filip Topol pohyboval přes třicet let, mezi roky 1978 - 2013. O jeho proslulosti a oddaných fanoušcích svědčí loňská hithitová sbírka, při níž autoři dokumentu získali podporu 480 tisíc korun.
Chcete se o vůdci Psích vojáků, svérázném klavíristovi, textaři a spisovateli dozvědět více? Nebo si jen zavzpomínat? Dokument Takovej barevnej vocas letící komety vyobrazuje a připomíná osobnost Filipa Topola také v doposud nezveřejněných rozhovorech a archivech, které nejednou překvapily i samotné tvůrce. „Několikrát jsme zvažovali, zda určité materiály použít či nikoliv. Občas je to trochu na hraně. Víc ale nechci prozrazovat, vše je ve filmu,“ vysvětluje producent a autor námětu Romek Hanzlík. Celým filmem prostupují písně, které sám Filip Topol označoval za formu svých deníků, a jeho povídky, doplněné postřehy a vzpomínkami členů kapely Psí vojáci, bratra Jáchyma a dalších jeho souputníků a přátel.
Takovej barevnej vocas letící komety
Ve spolupráci s tvůrci snímku Takovej barevnej vocas letící komety a distribuční společností Aerofilms vám přinášíme soutěž o vstupenky na předpremiéru (v úterý 22. září od 18:30 v pražském Kině Aero), tašky a placky se symbolem Psích vojáků. Dva šťastlivci se mohou těšit na 2 vstupenky, tašku a 2 placky.
Filip Topol
Jaká jsou pravidla soutěže?
Do neděle 20. září do 23:59 nám na e-mail soutez@kinobox.cz zašlete odpověď na níže uvedenou otázku a váš nick name. Dva výherci se mohou těšit na předpremiérové vstupenky a další tematické ceny.
V jakém českém filmu ztvárnil Filip Topol svou jedinou hereckou roli?